Αν γυρίσουμε λίγο πίσω την ποδοσφαιρική βίβλο, δεν θα βρούμε πολλούς ρομαντικούς ποδοσφαιριστές. Εκείνοι που έπαιζαν για το σήμα στην καρδιά και δεν άλλαξαν ομάδα ακόμα κι αν τους πρόσφεραν τα λεφτά όλου του κόσμου. Υπάρχουν όμως κάποιοι και μέσα σε αυτούς ανήκει και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι! Ένας Capitano Futuro!
Γεννημένος στις 24 Ιουλίου του 1983 στην Ρώμη, φανατικός οπαδός της Ρόμα από μικρό παιδί, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έπαιξε με τα χρώματα της φανέλας που αγαπούσε περισσότερα από καμία άλλη. Και άφησε ιστορία. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το γήπεδο, οι αιώνια πιστοί και δύσκολοι οπαδοί των «τζαλορόσι» τον έχρισαν αρχηγό του μέλλοντος! Το κουβαλούσε στις πλάτες του, γιατί ήταν ένα βάρος που λίγοι είχαν την τιμή να έχουν. Και όμως ο Ιταλός ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω.

Το ξεκίνημα που θα του άλλαζε τη ζωή

Μέχρι την ηλικία των 17 ετών έπαιζε στην ομάδα της γειτονιάς του στην Όστια Μάρε. Το 2000 αποφάσισε να περάσει την πιο σημαντική… πόρτα της ζωής του. Εκείνη του προπονητικού κέντρου της Ρόμα.

Έναν χρόνο μετά ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του ιταλικού συλλόγου, στο Champions League με αντίπαλο την Άντερλεχτ. Για να αγωνιστεί στην Serie A περίμενε μέχρι το 2003 όπου έπαιξε σε ένα ματς κόντρα στην Κόμο.

Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Ο Capitano Futuro της Ρώμης

Οι φίλοι της Ρόμα δεν είναι και οι πιο εύκολοι οπαδοί που υπάρχουν. Χρειάζεται χρόνος και αποτελέσματα για να αγαπήσουν έναν ποδοσφαιριστή. Με τον Ντε Ρόσι δεν δυσκολεύτηκαν και πολύ, καθώς το γεγονός πως ήταν γέννημα θρέμμα Ρωμαίος και ότι έδειχνε με έμπρακτο τρόπο την αγάπη του για την ομάδα, τον έκαναν να τον λατρέψουν και να του δώσουν τον τιμητικό τίτλο Capitano Futuro, δηλαδή μελλοντικός αρχηγός.

Ο… αρχηγός Ντε Ρόσι στην Ιταλία

Μόλις στα 22 του χρόνια ο Ντε Ρόσι έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που είχε στην αποστολή της η εθνική Ιταλίας. Αυτό ήταν σημάδι ότι δεν ήταν μελλοντικός αρχηγός, αλλά αρχηγός του παρόντος και του μέλλοντος.

Με τους Ρωμαίους κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας δύο φορές, το 2007 και 2008, όπως και το Supercoppa Italiana. Βραβεύτηκε ως καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Χρονιάς στη Serie A το 2006 και ο Ιταλός ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Serie A το 2009.

Το τέλος που δεν ήρθε στην Ρόμα, αλλά… ήρθε τελικά στην Ρόμα

Δεν έκλεισε την καριέρα του στην Ρόμα, αλλά στην Μπόκα Τζούνιορς το 2020. Ωστόσο ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι ένα χρόνο νωρίτερα είπε το αντίο του στην αγαπημένη του ομάδα και στο ποδόσφαιρο.

Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Ο Capitano Futuro της Ρώμης

Στα 36 του χρόνια αποφασίζει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και το Olympico μια ημέρα στις 26 Μάιου του 2019 είναι σηκωμένο στο πόδι, κλαίγοντας για τον αρχηγό τους, που δεν θα ξαναδούν να φοράει τα χρώματα της Ρόμα.
Ο Capitano Futuro αποχαιρέτησε την ομάδα που λάτρεψε από μικρό παιδάκι, που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και έπαιξε για εκείνη και που έδωσε και την ψυχή του για να την υπερασπιστεί.
Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι τρέχει στην αγκαλιά του Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος είχε αποσυρθεί δυο χρόνια νωρίτερα και οι δυο τους προσφέρουν μια από τις συγκινητικότερες στιγμές στο ποδόσφαιρο. Ο ένας Capitano κλαίει στην αγκαλιά του άλλου και όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται στο γήπεδο εκείνη την στιγμή, λυγίζουν.
«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα. Σήμερα ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο κλείνει στην ιστορία του Ρόμα, αλλά πάνω απ’ όλα της Ρώμης… της Ρώμης μας!
Αυτά τα χρόνια περάσαμε τόσα πολλά μαζί, μεγαλώσαμε μαζί, γίναμε πρώτα από όλα άντρες, μετά ποδοσφαιριστές και μετά γίναμε γονείς.

Ξέραμε όμως ότι αυτή η στιγμή θα ερχόταν αργά ή γρήγορα.
Θέλω μόνο να σου πω ότι ήσουν και ότι θα παραμείνεις για πάντα ο επίκτητος αδερφός μου στο γήπεδο.
Σου εύχομαι τα καλύτερα σε ό,τι κάνεις… Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις υπέροχα, όπως όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα. Σ’ αγαπώ Ντάνι», το αντίο του Φραντσέσκο Τότι στον φίλο του…

Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Ο Capitano Futuro της Ρώμης

Ο Capitano Futuro γυρίζει στους οπαδούς και λέει απλά μια φράση που αγγίζει και τον πιο ασυγκίνητο: «Κανείς δεν θα σας αγαπήσει περισσότερο από μένα»…

Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Ο Capitano Futuro της Ρώμης

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι γίνεται 39 ετών και εμείς ακόμα και τώρα θα θέλαμε να τον βλέπουμε μέσα στα γήπεδα να κάνει τα… ρομαντικά του κόλπα με την μπάλα στα πόδια!