Το καλοκαίρι του 2021 ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ πήρε την απόφαση να αφήσει την Premier League μετά από μία αξιοσημείωτη καριέρα σε Νιούκαστλ και Λίβερπουλ και να μετακομίσει στην Ligue 1 για λογαριασμό της Παρί, επιλογή που δεν τον δικαίωσε.
Ο Ολλανδός όχι μόνο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της περασμένης σεζόν να καπαρώσει θέση βασικού κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αλλά το φινάλε τον βρήκε σε ακόμα χειρότερη μοίρα, με τον νέο προπονητή Στεφάν Γκαλτιέ να μην τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του και να τον τοποθετεί στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών.
Οι μνηστήρες που μαζεύτηκαν έξω από την πόρτα των πρωταθλητών Γαλλίας για χάρη του ήταν πολλοί και τελικά φαίνεται πως η ομάδα που βγαίνει κερδισμένη στη μάχη της απόκτησής του είναι η Ρόμα.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ιταλικού και του γραπτού τύπου, οι τζαλορόσι έχουν ήδη συμφωνήσει με τον παίκτη ενώ μένει να τα βρουν και με την Παρί για να κλειδώσει το deal: αντικείμενο διαπραγμάτευσης θα είναι το πόσο θα επιφορτιστεί η κάθε ομάδα από το ετήσιο κασέ του (9 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει το συμβόλαιό του με την Παρί για τη σεζόν 2022-23), με τους Παριζιάνους να θέλουν να καταβάλλει η ιταλική ομάδα το 60% αυτού του ποσού και τους Ρωμαίους να μην ανεβαίνουν πάνω από το 40%.
Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα “Goal” εκτιμάει πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρχει συμφωνία, με τις δύο πλευρές να εξετάζουν τη λύση του δανεισμού και κατόπιν της οψιόν αγοράς από πλευράς Ρόμα, έναντι ενός ποσού που θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 εκατομμυρίων ευρώ.