Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζεται ο Γιαν Μικάελσεν, για όσους τον θυμούνται από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ως ποδοσφαιριστής, την 3ετία 2001-2004! Ο 51χρονος, πλέον, Δανός προπονητής, πολύ ευγενικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να μιλήσει στην ιστοσελίδα μας για τη Μίντζιλαντ και μας μετέφερε αρκετά κι ενδιαφέροντα για την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Για τη φιλοσοφία της, τα δυνατά και τα αδύνατά της σημεία, ποιους ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσέξει, τι συμβαίνει με τον Πιόνε Σίστο αλλά και για το αν η «MCH Arena» θα είναι… καυτή ή όχι.

-Για την φιλοσοφία της, τον τρόπο παιχνιδιού της: «Είναι μία δυνατή ομάδα, με φυσικά προσόντα. Είναι πολύ δυνατή στο physical ποδόσφαιρο, στο άμεσο παιχνίδι, παίζουν πολύ κάθετα και δεν φοβούνται στις μονομαχίες».

-Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα: «Θα έλεγα ότι το δυνατό της σημείο είναι οι ικανότητες της στο ανοικτό παιχνίδι. Έχει επίσης πολύ καλό… πάγκο. Έχει βάθος στο ρόστερ της, διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να την βοηθήσουν από τον πάγκο.
Το μειονέκτημά της πιστεύω είναι πως κάποιες φορές δεν μπορεί να κυριαρχήσει στο παιχνίδι, δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλό της. Επίσης, σε κάποιους αγώνες έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία ευκαιριών. Τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει πρόβλημα και με τον Σίστο, δεν υπολογίζεται, αλλά και γενικώς με το ποιοι θα αρχίζουν στην βασική ενδεκάδα».

-Για τους πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές της: «Σίγουρα θα έλεγα τον Εβάντερ, είναι το μυαλό της Μίντζιλαντ. Ένας επιθετικογενής ποδοσφαιριστής. Θα έλεγα επίσης και τον Ντρέγερ, είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Είναι μεγάλο ταλέντο, προερχόμενος από τις ακαδημίες της ομάδας. Πήγε στη Ρωσία και επέστρεψε πιο δυνατός. Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι. Θεωρώ πως αυτούς τους δύο θα πρέπει να προσέξει περισσότερο η ΑΕΚ. Ο Σίστο έχει τεθεί εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, πιστεύω ότι θα είναι έξω. Δεν νομίζω ότι θα αγωνιστεί».

-Για την ατμόσφαιρα στην «MCH Arena»: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο δεν είναι κάτι… σπέσιαλ. Μπορεί να έχει 10.000 κόσμο στις εξέδρες, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί η ατμόσφαιρα με την αντίστοιχη που υπάρχει στα γήπεδα της Ελλάδας ή της Κύπρου. Δεν είναι… καυτή η έδρα της».

Ανδρέας Βεντούρης