Η Ομόνοια κάνει νέα ευρωπαϊκή αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται την εντυπωσιακή νίκη με 5-1 επί της Λίνφιλντ. Στον επαναληπτικό οι πράσινοι ηττήθηκαν με 5-3 σ’ ένα ακόμα φοβερά επιθετικό ματς και πήραν την πρόκριση.
Αναλυτικά:
«Ομάδα από την Βόρειο Ιρλανδία βρήκε στο ξεκίνημα της Ευρωπαϊκής της πορείας την περίοδο 1998-1999 η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η κλήρωση έβγαλε την ομάδα μας αντίπαλο με τη Λίνφιλντ, την οποία και αποκλείσαμε με νίκη στον πρώτο αγώνα και ήττα στον επαναληπτικό που ήταν όμως ανώδυνη.
Στο Μακάρειο, στις 22/07/1998 διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι όπου βρέθηκαν πέραν των 15 χιλιάδων θεατών. Η ομάδα μας σημείωσε εντυπωσιακή νίκη με 5-1 και εξασφάλισε στην ουσία εξασφάλισε την πρόκριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κυρίαρχος στον αγώνα και επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της. Το γκολ όμως άργησε να έρθει καθώς στο 40′ ο Κιτάνοφ σημείωσε το 1-0 με κεφαλιά και στο 43′ ο Ράουφμαν με πέναλτι το 2-0. Στο 60′ είχαμε προσποίηση και σουτ του Κιτάνοφ και σημείωσε το 3-0, ενώ στο 64′ ο Παναγιώτου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και με δεύτερη προσπάθεια σημείωσε το 4-0. Στο 79′ ο Φέργκουσον με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 4-1 και στο 88’ με παρόμοιο τρόπο ο Κοντολεύτερος διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
Στην παρουσία δύο χιλιάδων θεατών έγινε η αναμέτρηση στο «Γουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ.
Μια φαινομενικά εύκολη πρόκριση, τελικά ήρθε δύσκολα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττήθηκε με 5-3 σε ένα παιγνίδι πολύ επιθετικό παιχνίδι. Στο 2′ ο Μαραγκός με φοβερή εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και στο 15′ ο Κιτάνοφ απέφυγε και τον τερματοφύλακα Γκέντες και σημείωσε το 2-0. Στο 19′ η Λίνφιλντ μείωσε με σουτ του Φίνι όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ιωακείμ με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 3-1. Από εκεί και πέρα η Λίνφιλντ ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα. Στο 34′ ο Γκόρμαν μείωσε σε 3-2 και στο 44′ το φοβερό σουτ του Μακντόναλντ από τα 35 μέτρα καρφώθηκε στα δίκτυα και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 3-3. Οι Βορειοϊρλανδοί με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος πέτυχαν 4ο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Γκόρμαν. Περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Κάμπελ έκανε το 5-3. Το 5-1 του Μακαρείου αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να ανατραπεί και έτσι η ομάδα μας πήρε την πρόκριση για τον Β’ προκριματικό γύρο».