Παίκτης της Ανόρθωσης και επίσημα είναι ο Κασιμίρ Νινγκά, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την είδηση της ιστοσελίδας μας.
Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής, έκανε τα πρώτα του βήματα από τη Ρεναϊνάνς ομάδα της πατρίδας του, πριν μετακομίσει στο Γκαμπόν, και την Μαγκασπόρτ Μοανγκά, το 2013.
Από εκεί και πέρα όμως, άρχισε τις… υψηλές παραστάσεις! Ήταν καλοκαίρι του 2015, όταν η Μονπελιέ, έβγαζε από τα ταμεία της 75 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνει δικό της. Εκεί, ο 22χρονος τότε ποδοσφαιριστής, άφησε τη σφραγίδα του με το… καλημέρα! Την 1η του σεζόν (2015-16), σε 27 συμμετοχές σκόραρε 7 γκολ. Την επόμενη χρονιά, ξεκίνησε… φουριόζος, αλλά ένας άσχημος τραυματισμός τον άφησε για αρκετό καιρό μακριά από τα γήπεδα. Σε 9 εμφανίσεις βρήκε δίκτυα 5 φορές, κάνοντας και το πρώτο του χάτ-τρικ. Ήταν 1η Οκτωβρίου ενάντια στην Ντιζόν για την 8η αγωνιστική! Παρόλα αυτά, στις 18 Οκτωβρίου του 2016, έμαθε την άσχημη πλευρά της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός μέχρι τον Μάιο του 2017, χάνοντας ουσιαστικά όλη τη σεζόν, στη χειρότερη του στιγμή…  
Τη χρονιά 2017-18, φανερά επηρεασμένος από το πρόβλημα που πέρασε δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Σε 34 εμφανίσεις συνολικά, σκόραρε 4 φορές. Έτσι, το ταξίδι του με τη Μονπελιέ έφτασε στο τέλος του, ένα νέο όμως άρχιζε.

Η Καέν εντυπωσιασμένη από τον ποδοσφαιριστή από το Τσαντ, δαπάνησε 2 εκ. ευρώ για να τον φέρει στην ομάδα τη σεζόν 2018-19. Εκεί έκανε και την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Οι 36 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις και τα 8 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τον κατέστησαν ένα από τους παίκτες που ξεχώρισαν. «Εκτέλεσε» μάλιστα την Παρί και τον Μπουφόν. Ωστόσο, η καλή του παρουσία εκεί, επισκιάστηκε από το γεγονός πως η Καέν υποβιβάστηκε.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ανόρθωσης, δεν έμεινε για πολύ στη β’ κατηγορία της Γαλλίας, με την Ανζέ να δίνει 3 εκ. ευρώ στην Καέν για να τον κάνει δικό της και να τον επαναφέρει στα… σαλόνια. Τη σεζόν 2019-20, κατέγραψε συνολικά 18 συμμετοχές κάνοντας ένα χατ-τρικ, ενάντια στη Σεντ Ετιέν, την 6η αγωνιστική, σε μόλις 11 λεπτά (78’,84’,89’). Παρόλα αυτά, δεν βρήκε άλλο γκολ και έμεινε στα 3.
Την αμέσως επόμενη χρονιά, η γαλλική ομάδα, τον έστειλε ως δανεικό στη Σίβασπορ. Στην Τουρκία έπαιξε σε 24 ματς χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα, ενώ ξεκίνησε ως βασικός σε 10 αναμετρήσεις.
Τη λήξασα σεζόν, και πάλι με την Ανζέ, μέτρησε 17 εμφανίσεις, αλλά, δεν βρήκε δίχτυα στη Ligue 1.
Ο Νινγκά, είναι εν ενεργεία διεθνής με το Τσαντ, μετρώντας 18 συμμετοχές και 5 γκολ.

Η αξία του σύμφωνα με το αγγίζει τα 1.2 εκ. ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη τιμή που έφτασε ποτέ ήταν τα 3 εκ!

Πλέον, αφήνει τη Γαλλία, για την Κύπρο, έχοντας μεγάλες παραστάσεις, και στα μάτια του ο Νεόφυτος Λάρκου, βλέπει τον ποδοσφαιριστή που θα δώσει ώθηση, δύναμη, ταχύτητα και εκρηκτικότητα στην Ανόρθωση. Έρχεται σε μια πολύ καλή ηλικία (29 ετών) και ευελπιστούν πως θα κάνει τη διαφορά!

Θράσος Δημητρίου