Ο Μεσούτ Οζίλ ήταν ξένο σώμα στη Φενέρμπαχτσε εδώ και μήνες και πλέον αποτελεί παρελθόν, με τον τουρκικό σύλλογο να τερματίζει το συμβόλαιό του. Σε επαφές με την Μπασάκσεχιρ για τη συνέχεια της καριέρας του.
Μετά την Άρσεναλ, ο Μεσούτ Οζίλ αποχαιρετά με ανάλογα άδοξο τρόπο και τη Φενέρμπαχτσε. Ο Γερμανός πάλαι ποτέ σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Φαναριού όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, καθώς η διοίκηση τερμάτισε το συμβόλαιό του που είχε ισχύ για άλλα δύο χρόνια.
Ο συμπαίκτης του Δημήτρη Πέλκα βρισκόταν στον «πάγο» από τον περασμένο Μάρτιο κατόπιν απόφασης του κλαμπ, η οποία δεν ανεστάλη ούτε με τον ερχομό του Ζόρζε Ζέσους στον πάγκο. Έτσι, η συνεργασία με τον Οζίλ έφτασε στο τέλος της έπειτα από ενάμιση χρόνο, διάστημα στο οποίο ο διεθνής Γερμανός με τουρκικές ρίζες «play-maker» κατέγραψε μόλις 36 εμφανίσεις με τον μέτριο απολογισμό των οκτώ γκολ και τριών ασίστ.
Όπως αναφέρει η «Fanatik», ο 33χρονος, πλέον, Οζίλ ενδέχεται να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσει την καριέρα του, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε επαφές με την Μπασάκσεχιρ.