Περίεργη ήταν εκείνη η μέρα. Ξεκίνησε με χαμό έξω από το γήπεδο αφού εκατοντάδες οπαδοί προσπάθησαν να διαφύγουν από τον έλεγχο και να μπουν στο γήπεδο δίχως εισιτήρια, παραβλέποντας και τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. 

Από τις σκέψεις της Αστυνομίας για πιθανή αναβολή του τελικού, στο μαγικό ξεκίνημα και το πανέμορφο γκολ του Λουκ Σο που έβαλε μπροστά το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η απάντηση είχε έρθει από τον Λεονάρντο Μπονούτσι στο 67ο λεπτό και το 1-1 θα οδηγούσε μέχρι και τα πέναλτι. Εκεί, η Αγγλία είχε κάνει άλματα προόδου και αλλαγής της ψυχολογίας όταν έπρεπε ν’ ανταπεξέλθει στη διαδικασία από την άσπρη βούλα, όμως, το πράγμα στράβωσε και πάλι θυμίζοντας την γνωστή σε όλους, κατάρα…

Με το 3-2 η «σκουάντρα ατζούρα» του Τζόρτζιο Κιελίνι σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Λονδίνου, οι μαύροι παίκτες των «τριών λιονταριών» δέχθηκαν χυδαίες ρατσιστικές επιθέσεις από ανεγκέφαλους οπαδούς, όμως, ακόμα και αυτή η ασχήμια, οδήγησε σε αποφάσεις – σταθμούς με φυλάκιση ατόμων!

Το Euro – που μάλιστα ήταν εξ αναβολής – μπορεί να χάθηκε, όμως, ήταν ιδιαίτερο σε πολλά κομμάτια του κι όχι απλά στο αγωνιστικό σκέλος. Και η Αγγλία όφειλε και οφείλει να βγει πιο δυνατή. Ακόμα κι αν τα ματς του Nations League του 2022 ήταν… καταστροφή, ακολουθεί Μουντιάλ σε μερικούς μήνες. Κι εκεί, πλέον υπάρχει η πίεση της επιτυχίας. Και θα πρέπει να φανεί πόσο έχουν μάθει ν’ αντέχουν ο Σάουθγκεϊτ και οι παίκτες του.