«Τώρα είναι κρίμα, γίναν όλα μπίζνα και χρήμα» λέει ένα τραγούδι για το ποδόσφαιρο, και σε λίγες μόνο λέξεις συνοψίζονται τα πάντα… Μέρα με τη μέρα το πιο δημοφιλές άθλημα κινείται όλο και περισσότερο γύρω από τα λεφτά. Ακούμε εξωφρενικά ποσά για συμφωνίες, ακούμε πως τους τάζουν ξενοδοχεία, ακόμα και να αναλάβουν το πρότζεκ της εκάστοτε ομάδας (βλέπε Εμπαπέ). Ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου τείνει να χαθεί, ωστόσο υπάρχουν και άτομα που ακόμα το κάνουν γιατί είναι η μεγάλη τους αγάπη.
Αυτό γίνεται στην Πρόοδο Καϊμακλίου. Μια ομάδα ιστορική αφού ιδρύθηκε το 1941, που διαχρονικά λάμβανε μέρος στα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ, ενώ μετρά αρκετές κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Η Πρόοδος, σου γεννά το αίσθημα της οικογένειας, κάνεις φίλους ζωής, ενώ δένεσαι και με τον σύλλογο, θέλοντας ή μη. Τα τελευταία 30 χρόνια, λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα ένταξης της ΣΤΟΚ ενώ μετρά και 3 συμμετοχής στην Επίλεκτη Κατηγορία. Η τελευταία της μάλιστα, τη λήξασα σεζόν. Αλλά αλλού είναι η είδηση.
Το γεγονός που πρέπει και θέλουμε να αναδείξουμε, είναι πως όλοι στην Πρόοδο, ποδοσφαιριστές, γυμναστές, προπονητές βρίσκονται εκεί ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ! Ναι, δεν πληρώνονται, το κάνουν για το μεράκι τους, γιατί έχουν δεθεί με τον σύλλογο. Ακόμα και στην ΣΤΟΚ! Είναι ο ορισμός του «παίζουν για τη φανέλα»! Αυτό δεν γίνεται μόνο από τις «παλιοσειρές» αλλά και από τα νέα παιδιά που πάνε στην ομάδα πρώτη φορά. Γίνεται διαχρονικά. Αυτή ήταν και είναι η φιλοσοφία.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Άντυ Αποστόλου, μέλος της επιτροπής του Σωματείου της Προόδου, τονίζοντας πως είναι περήφανος για τους αθλητές και για όλα όσα έκαναν και κάνουν.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 35 αθλητές που απαρτίζουν την ανδρική ομάδα και πέρσι στην ΣΤΟΚ, αγωνίζονταν αφιλοκερδώς. Δεν είναι η πρώτη φορά. Γίνεται συνέχεια αυτό το πράγμα. Είναι μια οικογένεια, δημιουργούνται φιλίες ζωής. Να σημειωθεί πως έχουμε 60 παιδιά στις ακαδημίες μας και οι προπονητές τους είναι αθλητές από την 1η ομάδα κυρίως. Για αρκετά χρόνια τρέχει το πρόγραμμα του Μεσοκελέα Καϊμακλίου και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη συμμετοχή δωρεάν. Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές μας και για όσα έκαναν-κάνουν για την ομάδα και τον σύλλογο».

Τα παιδιά της Προόδου, δείχνουν πως υπάρχει ακόμα ελπίδα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς!

Θράσος Δημητρίου