Ο Κάρλος Σάινθ και ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσαν το 1-2 στις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές του Αυστριακού GP, λίγο πριν από τον αγώνα Sprint το απόγευμα του Σαββάτου, με διαφορά περίπου δύο δεκάτων από τον Μαξ Φερστάπεν και τις δύο Alpine των Αλόνσο και Οκόν.
Η Ferrari έδειξε να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση ενόψει του δεύτερου φετινού αγώνα Sprint, διάρκειας μόλις 24 γύρων. που θα ξεκινήσει το απόγευμα στις 17:30 και θα καθορίσει την σειρά εκκίνησης του GP Αυστρίας – 11ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.
Οι δύο οδηγοί της Scuderia, Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ, χωρίστηκαν από μόλις 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ακολούθησε με διαφορά 0,17” ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB18. Πιο εντυπωσιακός ακόμα ήταν ο ρυθμός της Alpine, καθώς στις δύο επόμενες θέσεις τον Ολλανδό ακολούθησαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν, μέσα σε μόλις 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ολλανδό.
Με τις δύο κόκκινες σημαίες στις χθεσινές πρώτες ελεύθερες δοκιμές, οι ομάδες αξιοποίησαν το δεύτερο σημερινό 60λεπτο ελεύθερων δοκιμών για να συλλέξουν δεδομένα για τη συμπεριφορά της μέσης και σκληρής γόμας, για τον αυριανό κυρίως αγώνα.
Πίσω από τους πέντε πρώτους, η διαφορά ήταν σημαντική: ο Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη RB18 ήταν τρία δέκατα μακριά από τις Alpine και λιγότερο από ένα δέκατο μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ, με την πρώτη από τις δύο Mercedes.
Τις οποίες Mercedes W13 οι μηχανικοί της πρωταθλήτριας επιδιόρθωσαν με εντυπωσιακό τρόπο στις μόλις έξι ώρες που είχαν διαθέσιμες μεταξύ των χθεσινών ατυχημάτων των Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον, στις δοκιμές κατάταξης, και του χθεσινοβραδινού παρκ φερμέ.
Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε η Mercedes, οι μηχανικοί του Χάμιλτον άλλαξαν το σασί της W13 του 37χρονου και του τοποθέτησαν το εφεδρικό, μας και το καινούριο του υπέστη σημαντική ζημιά στο χθεσινό του ατύχημα. Ανάμεσα στους δύο Βρετανούς με τα ασημένια βέλη βρέθηκε ο Βάλτερι Μπότας.
Όμως, τόσο ο Μπότας όσο και ο Πέρεζ, θυμίζουμε, έχουν ποινές: ο Πέρεζ έπεσε από την 4η στην 13η θέση της εκκίνησης του σημερινού Sprint διότι χθες στο Q2 βγήκε εκτός ορίων της πίστας στον γύρο με τον οποίο προκρίθηκε στο Q3 – κι έτσι ο χρόνος του σβήστηκε. Ο Μπότας, από την πλευρά του, θα εκκινήσει τελευταίος αύριο λόγω υπέρβασης του ορίου νέων εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος του.
Ο Λάντο Νόρις της McLaren ήταν άλλο ενάμισι δέκατο μακριά από τον Χάμιλτον, κλείνοντας τη δεκάδα, ενώ ο ομόλογός του Ντάνιελ Ρικιάρντο κατέληξε στην 17η θέση, και πάλι, τέσσερα δέκατα μακριά από τον Νόρις.