Ο Ζοέλ Μολ παραχώρησε δηλώσεις σε ξένο ΜΜΕ και εκπλήσσει η στάση του και τα όσα είπε για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Ο Ελβετός τερματοφύλακας, τόνισε πως «το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι δηλητηριασμένο».  Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αγωνιζόταν στο νησί  μας από το 2018.
Αναλυτικά:
«Ως οικογένεια, θα θέλαμε να μείνουμε, η ζωή εκεί είναι πραγματικά υπέροχη. Όμως ως ποδοσφαιριστής έχανα όλο και περισσότερο τη χαρά μου. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι δηλητηριασμένο ως το κόκκαλο, δεν μπορούσα να ταυτιστώ άλλο μαζί του. Παρόλα αυτά, είμαι πολύ ευγνώμων για τις αθλητικές και ανθρώπινες εμπειρίες που έχω αποκτήσει τα τέσσερα χρόνια εκεί».
Για το μέλλον του: «Δεν είμαι έτοιμος για όλα πια. Η οικογένεια μου πρέπει να είναι ευτυχισμένη. Η νέα πρόκληση πρέπει να με ενθουσιάσει. Ως τερματοφύλακας, ο χρόνος για να κερδίσω καλά χρήματα είναι περιορισμένος. Έτσι, η οικονομική πρόταση πρέπει να είναι καλή. Ίσως είναι αφελές εκ μέρους μου γιατί δύσκολα θα έρθει πλέον αυτό. Θέλω έναν σύλλογο που να είναι σωστός και ειλικρινής απέναντι μου».
Αν δεν υπάρξει πρόταση; «Τότε αυτό θα ήταν. Η κοπέλα μου και εγώ προτιμούμε να ασχοληθούμε με τα μελλοντικά μας σχέδια αντί να περιμένουμε να με καλέσει κάποια ομάδα. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα έρθει η σωστή προσφορά».