Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γενς Γιόνσον στην ΑΕΚ. Ο Δανός αμυντικός μέσος βρίσκεται από τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα και χθες υποβλήθηκε στον απαραίτητο ιατρικό/εργομετρικό έλεγχος.
Συγκεκριμένα, ο παίκτης πέρασε χθες όλη τη μέρα με τους ανθρώπους της «Ένωσης», καθώς μετέβη στο ιατρικό κέντρο για τις ιατρικές εξετάσεις, τη μαγνητική και τα εργομετρικά.
Στη συνέχεια, πέρασε από τα γραφεία της ΑΕΚ, έκανε μέρος της επίσημης φωτογράφισής του και σήμερα, λοιπόν, αναμένεται τελειώσουν τα διαδικαστικά.
Ο Γιόνσον έχει συμφωνήσει για τετραετές συμβόλαιο, με τις απολαβές του να είναι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ τη σεζόν, με αρκετά μπόνους επίτευξης στόχων.
Εν τω μεταξύ, στην ΑΕΚ υπάρχει κινητικότητα για το κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, οι πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες ανέφεραν πως μέσα στην εβδομάδα θα σημειωθούν εξελίξεις και στον «Δικέφαλο» θα κλείσουν τους δύο τουλάχιστον στόπερ που απαιτούνται για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.
Σημερινό δημοσίευμα της Live Sport αναφέρει πως ένας από τους παίκτες που «γλυκοκοιτάζει» η ΑΕΚ είναι ένας παλιός γνώριμος του Αργεντινού τεχνικού.
Ο λόγος για τον Κάρλος Σαλσίδο, ο οποίος πήγε πριν από μερικούς μήνες (τον Φεβρουάριο του 2022) στον Καναδά για λογαριασμό της Τορόντο FC και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απόκτησή του.
Η χρηματιστηριακή του αξία εκτιμάται στα 5,5 εκατ. ευρώ, με την ομάδα του να έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, και οι ετήσιες απολαβές του υπολογίζονται στο 1 εκατ. ευρώ. Ποσό που δεν είναι απαγορευτικό για την «Ένωση» και μένει να φανεί αν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση για τον ελληνικό σύλλογο.