Σκοράροντας δις σε διάστημα τριών λεπτών και ολοκληρώνοντας με πανέξυπνο τρόπο το πρώτο του χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ταξιάρχης Φούντας τρέλανε το MLS στο 5-3 της DC United κόντρα στην Orlando City και έγραψε ιστορία στην Λίγκα!
Ο 26χρονος επιθετικός που μετακινήθηκε στις ΗΠΑ από την Ραπίντ Βιέννης και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής μετακομίζοντας στην Γουάσινγκτον, έχει καταφέρει ήδη να κάνει τον κόσμο να τον μάθει πολύ καλά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Στο ματς με την Orlando City τα ξημερώματα της Τρίτης ο Φούντας πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του επί αμερικανικού εδάφους και μάλιστα, σκόραρε δις σε διάστημα τριών λεπτών (5′ και 8′) για να πετύχει και το τρίτο του τέρμα στο 51′ με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ χαμηλά στη γωνία.
Είναι πλέον ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της DC United που έχει δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο ενός αγώνα, ενώ, με τη συμμετοχή του να έχει φτάσει στα 12 τέρματα (9 δικά του και 3 ασίστ) ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση σε ό,τι αφορά στην πρώτη 10άδα αγώνων στο MLS!
Πριν από εκείνον είχαν φτάσει σε αντίστοιχα επίπεδα προσφοράς στην ομάδα τους στο ξεκίνημα της θητείας τους στο MLS οι Αντάμα Ντιομάντε, Κακού και Εδουάρδο Ουρτάδο.