Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 95.0 για όλα τα θέματα του προγραμματισμού.

Για προγραμματισμό: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον προγραμματισμό της ομάδας. Έχουμε ακόμη δύο βδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας στις 18 Ιουλίου και ο στόχος μας είναι να κλείσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ για την νέα περίοδο. Εκφράζουμε τη σιγουριά μας και διαβεβαιώνουμε τον κόσμο μας ότι η ομάδα θα είναι πανέτοιμη για την έναρξη της προετοιμασίας και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος».

Για τις μεταγραφές: «Έχουμε καταρχήν συμφωνίες ήδη και με άλλους ποδοσφαιριστές, πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν. Τις επόμενες μέρες και μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας θα προβούμε σε ανακοινώσεις.

Θα αποκτηθούν και ποδοσφαιριστές για τον κατάλογο Β, οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα αλλά και στο μέλλον, κύπριοι και ξένοι».

«Η προετοιμασία αρχίζει 18 Ιουλίου. Από τις 11 Ιουλίου μέχρι 18 Ιουλίου θα γίνονται εργομετρικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο UCLAN με το οποίο έχουμε συνεργασία. Εργομετρικά θα γίνονται μέχρι τις 24 Ιουλίου που η ομάδα θα πάει στο Πελένδρι. Στο διάστημα 11 Ιουλίου-15 Ιουλίου θα γίνουν κάποιες προπονήσεις με τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας, ποδοσφαιριστών που ήταν δανεικοί και ποδοσφαιριστές της u19».

Παίκτες εκτός πλάνων: «Όσοι είναι ήδη εκτός πλάνων έχουν ενημερωθεί και γίνονται επαφές μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή. Είναι ανεξάρτητο το θέμα αυτό από την ενίσχυση και δεν επηρεάζει την ενίσχυση. Δεν είναι όλα τα ονόματα που έχουν γραφτεί στα ΜΜΕ, είναι εκτός των πλάνων του προπονητή».

Για Έουλερ: «Το συμβόλαιο του Έουλερ έληξε με την ομάδα μας στο τέλος Μαΐου. Εκφράσαμε στον ποδοσφαιριστή το ενδιαφέρον μας για να παραμείνει στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε αρκετά θέματα τα προηγούμενα δύο χρόνια και δεν αγωνίστηκε σε τόσα πολλά παιχνίδια όσα θα περιμέναμε. Ο Χόρχε Σίλας και ο Λουτσιάνο Μπεμπέ, συζήτησαν με τον ποδοσφαιριστή για την παραμονή του αλλά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Από πλευράς δικής μας, τα δεδομένα που βάλαμε στο τραπέζι των συζητήσεων δεν υπάρχουν πλέον. Για την θέση αυτή εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε».

Τερματοφύλακας: «Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Κεραυνός σίγουρα θέλουμε τερματοφύλακα και ήδη γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις, μπορεί να είναι Κύπριος μπορεί να είναι και ξένος».