Για την έναρξη της προετοιμασίας, τη σημερινή εκδήλωση στο ΓΣΠ και τον προγραμματισμό, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου.

Αν ενδιαφέρει ο Ουάρντα: «Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, αλλά θα σχολιάσουμε γιατί αναπτύχθηκε μια φημολογία. Δεν έχουμε συζητήσει ή διαπραγματευτεί ή να έρθουμε σε επαφή με τον Ουάρντα».

Αν θα υπάρξει έκπληξη-μεταγραφή στην εκδήλωση: «Δεν θέλουμε να δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο για να προωθήσουμε την εκδήλωση. Δεν υπάρχει κάτι με νέο ποδοσφαιριστή που θα είναι έκπληξη και θα τον ανακοινώσουμε. Ποτέ δεν ξέρεις όμως αν θα προκύψει το οτιδήποτε σε μια μεταγραφική περίοδο».

Για την εκδήλωση: «Όλα όσα θα γίνουν απόψε είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον κόσμο να έρθει. Δεν έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν τέτοια εκδήλωση. Θα τιμήσουμε την πρωταθλήτρια ομάδα του 1992-93. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που έζησα πολύ έντονα. Είναι στην Κύπρο και ο Τζούριακ. Θα παρουσιάσουμε το νέο μας ρόστερ, τα νέα αποκτήματα θα είναι στο γήπεδο. Θα παρουσιάσουμε τις νέες εμφανίσεις και θα σβήσουμε την τούρτα για τα γενέθλια της ομάδας. Θα είναι μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Θα μεταδοθεί και σε live streaming με 5 κάμερες για τους φίλους της Ομόνοιας στο εξωτερικό».

Για την παρουσία του κόσμου: «Εκδόθηκαν 8 χιλιάδες εισιτήρια, ήδη έφυγαν τα μισά. Θα ανοίξουν ταμεία στο ΓΣΠ από τις 18:30, είναι στα 5 ευρώ το εισιτήριο, το οποίο θα είναι και λαχνός οπόταν να μην πετάξει το εισιτήριό του».

Για τα μεταγραφικά: «Σχολιάσαμε για τον Ουάρντα αλλά δεν θα σχολιάσουμε άλλο όνομα».

Για τα νέα αποκτήματα: «Θεωρούμε ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Αξιολογήθηκαν με θετικό πρόσημο από το τμήμα σκάουτινγκ και ο προπονητής μας είχε τον τελευταίο λόγο. Τον Μπάρκερ και τον Μπρούνο, τους είχαμε στη μεταγραφική λίστα μας εδώ και τρία χρόνια. Κάναμε πρόταση στον Μπάρκερ το 2019 αλλά προτίμησε τη Ρέιντζερς. Τώρα λόγω Λένον καταφέραμε να τον αποκτήσουμε».

Για Λοβέρα: «Ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή τον παίκτη ότι τον θέλουμε στην ομάδα μας. Τον θεωρούμε ένα σημαντικό στέλεχος. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει την επιθυμία μας, όμως δεν εξαρτάται από εμάς».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Πάμε για τουλάχιστον 3-4 μεταγραφές».

Για το μπάτζετ: «Κινούμαστε σε ένα μπάτζετ που προκαθορίζεται, για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που δεν θα είναι 1-2 χρόνων. Το μπάτζετ της Ομόνοιας είναι σπουδαίο για τα κυπριακά δεδομένα. Η παρουσία του προέδρου εγγυάται ότι το οικοδόμημα λειτουργεί όπως πρέπει σε όλους τους τομείς. Οι επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων ήρθαν με αυτή τη φιλοσοφία και λογική».

Αν η Ομόνοια θα αποκτήσει Κύπριο παίκτη: «Αν υπάρχει διαθέσιμος Κύπριος που μπορούμε να τον αποκτήσουμε και είναι στα επίπεδα που τον θέλουμε, θα προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε. Ήδη όμως έχουμε αρκετούς Κύπριους που έχουν προωθηθεί από τις ακαδημίες μας και θα προωθηθούν κι άλλοι».

Αν περιμένουν πρόταση για τον Λοΐζου: «Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και να επεξεργαστούμε οποιαδήποτε πρόταση για ποδοσφαιριστή μας. Δεν θα του στερήσουμε την επιθυμία αν η πρόταση ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις μας και τις αξίες του ποδοσφαιριστή».

Για τον Κούσουλο: «Θα μεταβεί αύριο στο Κατάρ για να εξεταστεί από το γιατρό που του έκανε την επέμβαση. Πάει για να του δοθεί το «ΟΚ» για να αρχίσει ατομικές προπονήσεις στο γήπεδο. Θα είναι σημαντική εξέλιξη αν όλα πάνε καλά».