Το σίριαλ Κάιρι Ίρβινγκ καλά κρατεί στη free agency του NBA και «σφήνα» μπαίνουν οι Ντάλας Μάβερικς και οι Φιλαδέλφεια 76ερς για να τον κάνουν δικό τους.
Ο Κάιρι Ίρβινγκ ενεργοποίησε τον τελευταίο χρόνο του στο συμβόλαιό του με τους Μπρούκλιν Νετς, λαμβάνοντας από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 36,5 εκατομμύρια δολάρια, μολονότι η παραμονή του δεν θεωρείται δεδομένη.
Φυσικά, σε επαφές βρίσκονται ήδη οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι έχουν θέσει τον Ράσελ Γουέστμπρουκ ως βασικό «δόλωμα» για την ανταλλαγή και προσπαθούν να δελεάσουν τον οργανισμό από την Νέα Υόρκη να δεχτεί το συγκεκριμένο πακέτο και όσα επιμέρους κομμάτια ποσφέρουν. Βέβαια, σε συζητήσεις βρίσκονται σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα οι Ντάλας Μάβερικς και οι Φιλαδέλφεια 76ερς, για να εντάξουν στο ρόστερ τους τον πρωταθλητή του 2016.
Με τον Κέβιν Ντουράντ να έχει ζητήσει ανταλλαγή, οι Νετς κοιτούν πολύ προσεκτικά τις εναλλακτικές και τις προσφορές που τους γίνονται, προκειμένου να διατηρήσουν ένα καλό ρόστερ και να παραμείνουν ανάμεσα στις καλές αγωνιστικά ομάδες της Ανατολής.