Πέρα απ’ την υπέρ-απαραίτητη ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου έγινε ήδη η πρώτη κίνηση-επένδυση με τον 22χρονο Άνταμ Τσέριν κι έπεται συνέχεια (επαφές με “δεκάρι”, εν αναμονή τελικών εξελίξεων με τον Σεπφ ή άλλο “8άρι”), ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κοιτάζει πολύ προσεκτικά την αγορά για την απόκτηση επιθετικού κορυφής.

Μία κίνηση που σε καμία περίπτωση δεν έχει μπει στον… πάγο, αλλά θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο. Πρώτα απ’ όλα διότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή σε μία μεταγραφή που δεν πρέπει να γίνει “λάθος”, διότι θα επενδυθεί το μεγαλύτερο ποσό το εφετινό καλοκαίρι και βεβαίως διότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί, θα πρέπει να κάνει όντως τη διαφορά και να λύσει το “θέμα” που έχει ο Παναθηναϊκός στο εύκολο γκολ εδώ και μία πενταετία. Δηλαδή από τότε που έφυγε για τα ΗΑΕ., ο Μάρκους Μπεργκ…

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα θα πάρει αρκετό χρόνο ακόμα, αφού γίνει πρώτα μία συνολική σταχυολόγηση της αγοράς, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού για τη συγκεκριμένη θέση έχει ήδη εντοπιστεί.

Ο λόγος για τον 30χρονο επιθετικό της Παρτιζάν, Ρικάρντο Γκόμες, διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι και κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου, ο οποίος έκανε… πράματα και θάματα την περασμένη σεζόν με την ομάδα του Βελιγραδίου, με 38 γκολ και 8 ασίστ σε 54 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Σαφώς και πρόκειται για έναν παίκτη που καλύπτει τα περισσότερα απ’ τα “κουτάκια” που έχει βάλει ο Σέρβος τεχνικός για τον φορ που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, για τον οποίο έχει κάνει ήδη πολύ αναλυτική έρευνα, απ’ τη στιγμή που αγωνίζεται στην πατρίδα του.

Ο 30χρονος άσος δεσμεύεται, εντούτοις έως το 2024 με τον σερβικό σύλλογο (συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Σαρζάχ) και είναι ξεκάθαρο πως θα χρειαστεί μεγάλη υπέρβαση για να καλυφθούν οι αξιώσεις της Παρτιζάν.

Επιβεβαίωση απ’ τα σερβικά ΜΜΕ

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ρικάρντο Γκόμες επιβεβαιώνεται κι από τα σερβικά ΜΜΕ, με την επισήμανση πως δεν έχουν εκκινήσει διαπραγματεύσεις, αλλά σίγουρα έχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα Sportal “…ο Ρικάρντο Γκόμες έχει τραβήξει την προσοχή των Αθηναίων. Και παρότι ακόμη όλα είναι σε αρχικό στάδιο, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει επίσημη κίνηση τις επόμενες μέρες. Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική τροχιά μετά την έλευση του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, περιμένοντας και την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς θα παίξει στον τρίτο γύρο των προκριματικών για το Europa Conference League”.

Η δυσκολία της αποστολής του Παναθηναϊκού για τον υψηλόσωμο φορ (1,88μ.) επιβεβαιώθηκε κι απ’ τη σχετική τοποθέτηση του αθλητικού διευθυντή της Παρτιζάν, Ίβιτσα Ίλιεφ στο Sportal.

“Δεν έχουμε λάβει πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν με εκπλήσσει το ενδιαφέρον. Ένας μεγάλος αριθμός συλλόγων ρωτάει συνεχώς για τον Ρικάρντο. Σε ό,τι με αφορά, θα πρέπει να μείνει λίγα χρόνια ακόμα. Αρκετοί σύλλογοι με πήραν τηλέφωνο και τους είπα το ίδιο.

Ο Ρικάρντο έφερε ό,τι χρειαζόταν στην πρώτη θητεία του στην ομάδα. Τόσο στο γήπεδο όσο και στο κλαμπ όταν πωλήθηκε το 2019 στην Αλ Σαρζάχ για τρία εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη φορά, ήρθε για να μας βοηθήσει μόνο στο γήπεδο, κάτι που κάνει.

Ο Ρικάρντο δεν έχει τιμή, δεν πωλείται. Αυτή είναι η στάση που έχω. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Λέω συνέχεια ότι η μεταγραφική περίοδος είναι ένα… ζωντανό πράγμα”. Ερωτηθείς για το “…αν προκύψει η κατάλληλη πρόταση”, ο Ίλιεφ που βρίσκεται μαζί με την Παρτιζάν στην προετοιμασία της στο Πτούι της Σλοβενίας, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα: “Αυτή είναι δουλειά του γενικού διευθυντή Μίλος Βάζουρα. Φροντίζει τα οικονομικά και το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…”.