Βασικά, δεν έδειξε τίποτε αξιόλογο στα δύο φιλικά, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Τουναντίον. Δεν φάνηκε οποιαδήποτε θετική ένδειξη και αυτό είναι που κυριαρχεί στις πρώτες συζητήσεις-αναλύσεις.
Ότι σε δύο φιλικά έστω μας με μέτριες ομάδες της Βουλγαρίας, δεν σκόραρε και δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες, είναι όντως αληθινό συμπέρασμα.
Αυτά βέβαια, συγκριτικά πάντα, με τους παίκτες που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο προπονητής και σίγουρα δεν είναι σε μεγάλο μάλιστα βαθμό, οι παίκτες εκείνοι που θα κληθούν να αναλάβουν το βάρος της επίτευξης των στόχων σε Ευρώπη και Κύπρο.
Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ όμως, καλούνται να περιμένουν τις εξελίξεις που θα προκύψουν λίαν συντόμως. Και μιλάμε για εξελίξεις, που ενδεχομένως να διαφοροποιήσουν άρδην την εικόνα της ομάδας τους.
Πάρτε σαν παράδειγμα, το γεγονός ότι ο Κρέσπο, ο Σούσιτς, ο Ντογκαλά, ο Μάγκλιτσα, ο Κβιλιτάια, ο νέος αριστερός μπακ, ο άλλος κεντρικός αμυντικός που θα έρθει συν οι δύο ακραίοι επιθετικοί που κάποια στιγμή θα γεμίσουν το ρόστερ, ακόμα δεν εμφανίστηκαν στα φιλικά, σημαίνει ότι μιλάμε για 9 ολόκληρους παίκτες οι οποίοι σαφώς και αναμένεται να αλλάξουν την αγωνιστική ταυτότητα του νέου ΑΠΟΕΛ.
Πως έχει όμως το θέμα των μεταγραφών;
Έχει…προκαλέσει καθυστέρηση η έκβαση της υπόθεσης Νίκλας Χουλτ. Η οποία ακόμα δεν ναυάγησε οριστικά αλλά είναι αλήθεια ότι αναλύονται και άλλοι στόχοι περιλαμβανομένου του Καρίμ Χαφέζ.
Επικρατεί αισιοδοξία πως ένας καλός αριστερός μπακ θα έρθει, όπως επίσης ένας ακόμα παίκτης για την άμυνα και τουλάχιστον ένας αριστερός ακραίος επιθετικός αφού δεξιά υπάρχει ο Ντογκαλά, ο οποίος θα αγωνιστεί στο επόμενο φιλικό.
Επίσης, οι Κβιλιτάια και Μάγκλιτσα, ανεβαίνουν και ο στόχος είναι αν όχι και οι δύο, ο ένας να είναι βασικός φορ στο πρώτο ευρωπαϊκό.
Υπάρχει επίσης η επιλογή Μάριου Ηλία που θα πάρει με τη σειρά του χρόνο συμμετοχής στο επόμενο φιλικό.
Έρχονται και αποχωρήσεις παικτών
Κρατήστε την πληροφορία. Επίκεινται και άλλες αφαιρέσεις από το ρόστερ. Πλην του Σκουφέτ, είναι πιθανόν να φύγουν ακόμα 2-3 παίκτες για αγωνιστικούς λόγους και ενδεχομένως, γιατί ίσως να προκύψουν προτάσεις άλλων ομάδων από το εξωτερικό.
Η διοίκηση, το έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους. Ότι στο νέο ΑΠΟΕΛ, θα μείνουν όσοι έχουν όρεξη και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα.