Γραπτή δήλωση από τον πρόεδρο του ΓΣΠ Δώρο Ιωαννίδης για τον Ντίνο Μιχαιλίδη.

Αναλυτικά:

Μετά από πολλές δεκαετίες απουσίαζε ο Ντίνος Μιχαηλίδης από τους Παγκύπριους Αγώνες.

Ο άνθρωπος που αποτελούσε την ψυχή των αγώνων, ο άνθρωπος που για πολλές δεκαετίες ετοίμαζε την αποστολή του Γ.Σ.Π. και προετοίμαζε κατάλληλα τους αθλητές του, τόσο για την συμμετοχή όσο και για την διάκριση δεν είναι πια μαζί μας.

Ο θάνατος του αφήνει τεράστιο κενό στον αθλητισμό μας και ειδικά στο Γ.Σ.Π. Πρόσφερε ανυπολόγιστες υπηρεσίες στο Σύλλογό μας. Από τα χέρια του πέρασαν εκατοντάδες αθλητές του Γ.Σ.Π, όλοι τον θεωρούσαν πατέρα τους, παιδαγωγό, προπονητή και δάσκαλο.

Ουδέποτε αρνήθηκε να συμβουλεύσει τους αθλητές, τους οποίους θεωρούσε παιδιά του. Προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά να αγαπήσουν τον κλασσικό αθλητισμό. Στις ακαδημίες δεχόταν όλα τα παιδιά. Δεν εδέχετο να γίνει οποιαδήποτε διάκριση και να φύγει κάποιο παιδί διότι δεν είχε τα προσόντα.

Ο ίδιος πρωταθλητής κατόρθωσε και έβγαλε πρωταθλητές με επιδόσεις εξαιρετικές και αθλητές που στελέχωναν μόνιμα τις αποστολές της Κύπρου, σε όλες τις διεθνείς συμμετοχές.

Είχε για πολλές δεκαετίες την ευθύνη ως αρχιπροπονητής του Γ.Σ.Π. και όλοι οι συναδέλφοι του προπονητές τον εκτιμούσαν απεριόριστα.

Ουδέποτε τόσα χρόνια που συνεργαστήκαμε, άκουσα οποιονδήποτε να αφήσει την παραμικρή αιχμή για τον Ντίνο. Ήταν αποδεκτός από όλους.

Μετά που απεσύρθηκε από προπονητής,ανάλαβε έφορος στίβου του Γ.Σ.Π και συμμετείχε για πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πάντοτε προωθούσε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των αθλητών.

Ο Γ.Σ.Π θεωρεί τον Ντίνο Μιχαηλίδη έναν από αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια για να μεγαλώσει ο Σύλλογος μας. Το παλιό Γ.Σ.Π. ήταν το σπίτι του, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εργαζόταν για το καλό του αθλητισμού. Στο νέο Στάδιο έβαλε τις βάσεις για την σωστή οργάνωση του στίβου του Γ.Σ.Π.

Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Άφησε όμως στο πέρασμα του την δική του ιστορία. Άνθρωπος ανιδιοτελής, άνθρωπος του στίβου αλλά πιο πάνω από όλα άνθρωπος του Γ.Σ.Π.

Στους πρόσφατους Παγκυπρίους αγώνες ο Γ.Σ.Π. αθλοθέτησε στη μνήμη του τον Πολυνίκη Σύλλογο.
Στο μέλλον θα καθιερώσουμε μέσω της Κ.Ο.Ε.Α.Σ μόνιμη αθλοθέτηση στη μνήμη του.

Όσα γράφω πιο πάνω για τον Ντίνο, τα πιστεύω απόλυτα. Τον Ντίνο τον έζησα για πολλές δεκαετίες στο Γ.Σ.Π. Βρεθήκαμε σε πάρα πολλές αθλητικές αποστολές και διοργανώσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Οι γνώσεις που είχε για τον αθλητισμό ήταν τεράστιες, το ίδιο και η αγάπη του.

Ο Γ.Σ.Π. τον ευγνωμονεί. Για εμάς ήταν ξεχωριστός.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Τασούλλα και στα παιδιά του Γιώργο και Νικολέττα, εύχομαι η αγάπη του κόσμου να τους παρηγορεί.

Δώρος Ιωαννίδης
Πρόεδρος Γ.Σ.Π.