Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα συνεχίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με αυξημένες αποδοχές και ο Ολυμπιακός προχωράει σε… αλλαγή πλεύσης, σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση «5».

Δεν είναι μυστικό πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν βάλει εδώ και καιρό στο «στόχαστρό» τους τον Σέρβο σέντερ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε δύο seven-footers στην ομάδα του και πίστευε πως το πλάνο με τους Μουστάφα Φαλ – Νίκολα Μιλουτίνοφ θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην Euroleague. Γι’ αυτό και περίμενε τον «Μίλου» μέχρι την τελευταία στιγμή, έναν παίκτη που σίγουρα θα ανέβαζε επίπεδο τους Πειραιώτες.

Ωστόσο, ο ύψους 2,13μ. Σέρβος «γίγαντας» αποφάσισε να παραμείνει στη Ρωσία, αποδεχόμενος την πρόταση της ΤΣΣΚΑ που προβλέπει αυξημένες αποδοχές για την νέα σεζόν. Για την ακρίβεια, βγήκε κερδισμένος σε οικονομικό επίπεδο, καθώς παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο για το 2022-2023, τελικά έλαβε και μια σημαντική αύξηση. Έτσι, οι ετήσιες αποδοχές του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα φτάνουν τα 2,6-2,7 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν 1,2 εκατ. τον χρόνο.

Η «ομάδα του στρατού» δεν θα αγωνιστεί στην Euroleague της ερχόμενης σεζόν, αλλά ρίχνει χρήματα στην αγορά και θέλει το ρόστερ της να παραμείνει ανταγωνιστικό. Κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο θέλει να κρατήσει και τον Αλεξέι Σβεντ, ενώ πήρε και έναν «Ευρωλιγκάτο» γκαρντ – φόργουορντ, τον Ντέγιαν Νταβίντοβατς του Ερυθρού Αστέρα. Ως εκ τούτου, μην απορήσετε αν δείτε τους Ρώσους να προσπαθούν να «δέσουν» τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και για περισσότερα χρόνια, προσφέροντας του και επέκταση της συμφωνίας τους, μαζί με τις αυξημένες απολαβές.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός βγαίνει ξανά στην αγορά για τη θέση του back up σέντερ, γνωρίζοντας πως πλην του «Μίλου» έχασε και έναν άλλον σημαντικό στόχο του, τον Τζος Νίμπο, που φημολογείται πως οδεύει προς την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο «τίμιος» Χασάν Μάρτιν, που γνωρίζει τον ρόλο του, τα αποδυτήρια και τα «θέλω» του Μπαρτζώκα συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες, ώστε να συνεχίσει στο ΣΕΦ. Επί της ουσίας, οι νταμπλούχοι θα προχωρήσουν σε αντικατάστασή του μόνο αν βρουν κάποιον καλύτερο παίκτη στην αγορά.

Προφανώς, τα ονόματα που κυκλοφορούν είναι πολλά, όμως -φυσικά- δεν συγκρίνονται με τον Μιλουτίνοφ. Για παράδειγμα, ο Μάικ Τόμπι, που έμεινε ελεύθερος από τη Βαλένθια και έχει καλά στοιχεία στην επίθεση, είναι μια περίπτωση που εξετάζεται. Στις σχετικές λίστες, βέβαια, ήταν και συνεχίζει να είναι και το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος, όμως, έχει εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό στυλ από τον Τόμπι.