Ειπώθηκαν αρκετά στην παρουσίαση των Νεόφυτου Λάρκου και Ντάρκο Μίλανιτς, δόθηκαν απαντήσεις αλλά αρκετές εξ αυτών είναι βεβαίως σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς όλα κρίνονται στην πράξη.
Τόσο ο αθλητικός διευθυντής της Ανόρθωσης όσο και ο νέος της προπονητής, έβγαλαν τη σοβαρότητα που πρέπει, με τον πρώτο να παρουσιάζει αναλυτικά το πλάνο του και το σκεπτικό του όχι μόνο για το παρόν, αλλά και το μέλλον της ομάδας.
Είναι εμφανής η πρόθεσή του να προχωρήσει σε upgrade του ποδοσφαιρικού τμήματος, σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα. Παρέθεσε τον τρόπο που ο ίδιος θέλει να δουλέψει το όλο οικοδόμημα και δεν περιορίστηκε απλά στα τυπικά του στυλ «θέλουμε να φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα» κ.λ.π, που ο κόσμος τα ‘χει ακούσει εκατοντάδες φορές.
Τα όσα δήλωσε βεβαίως ο Νεόφυτος Λάρκου, αποτελούν και την προσωπική του δέσμευση. Το σκάουτινγκ, το να έρθουν παίκτες με χρηματιστηριακή αξία, η δημιουργία μίας ποιοτικότερης ομάδας σε σχέση με την περσινή, οι ξεκάθαροι ρόλοι, η εξέλιξη των νεαρών παικτών, όλα αυτά μαζί είναι, επί της ουσίας, η υπόσχεση του sports director της Ανόρθωσης και θα κριθεί απ’ όλα όσα θα πετύχει ή δεν θα πετύχει.
Μετρημένος στις τοποθετήσεις του ο Ντάρκο Μίλανιτς, έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται, τις απαιτήσεις, αλλά και το ότι είναι ο πρώτος στην μετά Κετσπάγια εποχή. Κρατείστε το. Δεν έχει… άγνοια κινδύνου, ας μας επιτραπεί αυτός ο όρος. Γνωρίζει τα δεδομένα ο Σλοβένος προπονητής κι αυτό είναι καλό για τον ίδιο…
Τέλος, ο Χρήστος Πουλλαΐδης. Πιο μετρημένος ο πρόεδρος στις δηλώσεις του σε σχέση με την πρόσφατη συνέντευξή του στην Cablenet, δεν μίλησε πολύ και κυρίως απέφυγε τα μεγάλα λόγια. Μπορεί να έκανε λόγο για την κορυφή, αλλά τόνισε πως η Ανόρθωση δεν παίζει μόνη της, θέλοντας περισσότερο να κρατήσει μια… πισινή.
Γενικώς, η λέξη πρωτάθλημα δεν βγήκε από το στόμα κανενός. Αυτό δεν δείχνει απαραίτητα ηττοπάθεια, αλλά την πρόθεσή τους να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σ’ αυτή τη νέα δύσκολη προσπάθεια που δεδομένα θα χρειαστεί το χρόνο της, αλλά και υπομονή.
Απέφυγαν τα μεγάλα λόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις που θα χάιδευαν τα αυτιά του κόσμου –κι ορθώς έπραξαν…

Ανδρέας Βεντούρης