Μόλις δυο μεταγραφές έχει ολοκληρώσει και ανακοινώσει η Ομόνοια μέχρι στιγμής. Τον Μπρούνο Φελίπε (μεσοεπιθετικός) και τον Άνταμ Μάθιους (δεξί μπακ). Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν φύγει εννέα συνολικά ποδοσφαιριστές, γίνεται αντιληπτό ότι έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους οι «πράσινοι» σε σχέση με τον μεταγραφικό τους πλάνο και κυρίως πότε αυτό θα ολοκληρωθεί.
Το πρώτο δεδομένο είναι ότι η Ομόνοια δουλεύει στα θέματα αυτά χωρίς μεγάλη πίεση χρόνου, αφού αρχές Ιουλίου αρχίζει η προετοιμασία (4 του μήνα με τα εργομετρικά), ενώ γύρω στις 20 του ίδιου μήνα θα μεταβεί στην Πολωνία για το βασικό στάδιο.
Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι ψάχνει παίκτες αξιόλογους και ποιοτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Κι αυτό απαιτεί παραπάνω χρόνο, διότι συνήθως οι πολύ καλοί παίκτες δεν έχουν ως… προτεραιότητα την Κύπρο αυτή την περίοδο… Γι’ αυτό και χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα.
Το τρίτο δεδομένο είναι ότι φαίνεται να πλησιάζει η επόμενη μεταγραφή (ίσως μεσοεπιθετικός), χωρίς να προκύπτει όμως για την ώρα σαφής ενημέρωση.
Το τέταρτο δεδομένο είναι ότι η Ομόνοια θέλει να προσθέσει συνολικά ακόμη στο ρόστερ, ένα κεντρικό αμυντικό, ένα αριστερό μπακ (καταλόγου Β), δυο μέσους, ακραίο επιθετικό και σέντερ-φορ.