Δύο είναι οι τάσεις εντός της ΚΟΠ για τον επόμενο ομοσπονδιακό προπονητή και δη για το ενδεχόμενο αυτός να είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που συνήθως «δείχνουν» και το αποτέλεσμα είναι περίπου μοιρασμένα υπέρ του Κετσπάγια αλλά και υπέρ του να μην προχωρήσει η περίπτωση να αναλάβει την Εθνική Κύπρου.
Ο καθένας προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς για το αν πρέπει ή όχι να δοθεί η ομάδα στον Κετσπάγια.
Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΚΟΠ, οι ίδιες πληροφορίες, τον θέλουν να μην έχει ακόμα εκδηλωθεί επίσημα. Είναι εις πάση γνωστό πως συνήθως ο ομοσπονδιακός προπονητής, είναι αυτός που ευνοεί ο Γιώργος Κούμας. Άρα  η τελική του θέση θα κρίνει τις εξελίξεις.
Υπέρ του Κετσπάγια, φαίνεται να είναι όμως η πλειοψηφία των διεθνών ποδοσφαιριστών και ειδικά όσων είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί του.
Δεν χρειάζεται ονομαστική αναφορά, αλλά αν γίνει μία αξιολόγηση των παικτών που αποτελούν τη βάση της ομάδας, τότε γίνεται αντιληπτό για ποιους πρόκειται.
Και μία διευκρίνηση όμως. Για να γίνει η όποια συνεργασία με τον Κετσπάγια, θα πρέπει η ΚΟΠ να ανεβάσει αισθητά το μπάτζετ για την προπονητική ομάδα. Δεν πρόκειται π.χ αν θέλει τον Τιμούρ, να του προσφέρει τις 12 χιλιάδες ευρώ το μήνα που λαμβάνει ο Νίκος Κωστένογλου.
Ούτε βέβαια από την άλλη, να περιμένει ο Κετσπάγια, ότι μπορεί να πάρει από την ΚΟΠ, τα χρήματα που λάμβανε τα τελευταία χρόνια από το ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση αντίστοιχα.