Γράφει ο Σκηνοθέτης
Όλο και περισσότερο φαίνεται να οδεύουν προς το Νίκο Χριστοδουλίδη ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ίσως και η ΔΗΠΑ με το πολιτικό σκηνικό να οριστικοποιείται και τις συμμαχίες γύρω από τους υποψήφιους να διαμορφώνονται στο τελικό τους πλαίσιο αναφορικά με τις προεδρικές του 2023.
Τα δύο μεγάλα κόμματα- όπως όλα δείχνουν- θα κατέλθουν μόνα τους στον εκλογικό στίβο αφού δεν κατάφεραν να πείσουν κανένα από τα μικρότερα κόμματα με αποτέλεσμα κάποιο εξ αυτών να κινδυνεύει να μείνει εκτός δεύτερης Κυριακής.

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μέχρι στιγμής βαδίζουν μόνοι τους στον προεκλογικό αγώνα και κανένας δεν μπορεί να τους εγγυηθεί τι μέλλει γενέσθαι.
Σίγουρα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διατηρεί τις ελπίδες του αναφορικά με τη στήριξη από τους Οικολόγους αν και η εκλογική τους δύναμη φαίνεται να είναι αμελητέα μπροστά στα υπόλοιπα τρία κόμματα που κατευθύνονται προς το Χριστοδουλίδη.
Το μοναδικό ερωτηματικό είναι η ΔΗΠΑ με τον Μάριο Καρογιάν να κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του και γιατί όχι να το παίζει σε διπλό ταμπλό μέχρι να πάρει την οριστική του απόφαση.
Είναι, πάντως, από τις λίγες φορές όπου η απομόνωση των μεγάλων κομμάτων είναι γεγονός και θα έπρεπε να προβληματίσει τις ηγεσίες τους και κάποια στιγμή να κάνουν και την δική τους αυτοκριτική.
Σίγουρα περισσότερες πιθανότητες για στήριξη από τη ΔΗΠΑ σε σχέση με το ΑΚΕΛ έχει ο Αβέρωφ Νεοφύτου αν και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.
Μεγάλη δυναμική ούτως ή άλλως σε αυτήν την εκλογική μάχη έχει και το ΕΛΑΜ με τον πρόεδρο του Χρήστο Χρήστου να μαζεύει δυσαρεστημένες ψήφους από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους.
Τα πράγματα είναι ζόρικα για ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ αλλά σίγουρα δεν είπαν την τελευταία τους λέξη…