Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ). Στις εργασίες της Γ.Σ. περιλήφθηκε ο ετήσιος απολογισμός του Δ.Σ., ο οικονομικός απολογισμός, η ανάδειξη των νέων τακτικών μελών της ΕΑΚ και συζήτηση μεταξύ των μελών. Πολύ ικανοποιητική κρίνεται η παρουσία των μελών της ΕΑΚ στη γενική συνέλευση.
Τη Γ.Σ. παρακολούθησε και απεύθυνε χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ. Γιώργος Φράγκος, ο οποίος αφού τόνισε το θαυμασμό του για τη δράση της ΕΑΚ, έκανε κάλεσμα στους αθλητικούς συντάκτες όπως ενισχύσουν την Ένωση Συντακτών, με το να ενταχθούν σ΄ αυτήν.
Ο πρόεδρος της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στον απολογισμό για το 2022, αναφέρθηκε αρχικά στα εργασιακά θέματα, όπου μίλησε για τη δράση της επιτροπής εργασιακών θεμάτων και τη θετική συνεισφορά της Λίστας Ανέργων της ΕΑΚ. Ανέλυσε τις εξελίξεις από τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, έκανε κάλεσμα για ένταξη στην Ένωση Συντακτών και συμμετοχή στο αποταμιευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη CNP CYPRIALIFE.
Στα Εκπαιδευτικά θέματα, στον απολογισμό έγινε αναφορά στα μνημόνια συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick, και προσεχώς με το UCLAN. Ανακοινώθηκε ότι στις 17 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν τα Γ΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία, και πάλι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έγινε κάλεσμα στα μέλη να δηλώσουν συμμετοχή -όταν προκηρυχθούν οι θέσεις- για το σχολείο του ΠΣΑΤ στην Ολυμπία και το Ετήσιο Συνέδριο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ.
Στο οικονομικό σκέλος, αρχικά ο πρόεδρος της ΕΑΚ ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς της οργάνωσης, τονίζοντας ότι είναι η δική τους συνεισφορά που κάνει εφικτές όλες τις δράσεις της ΕΑΚ
. Το Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Τράπεζα Κύπρου, UNICARS. Και τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, CNP CYPRIALIFE, Psaltis Auto Parts. Όπως είπε ο κ. Μιλτιάδους, για το 2022, η ΕΑΚ προϋπολογίζει πλεόνασμα στον ετήσιο προϋπολογισμό για τρίτη συνεχή χρονιά.
Όπως ανακοινώθηκε, το ετήσιο «Δείπνο Hercules» προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητικού Συντάκτη θα διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου, ενώ η επόμενη, 50η Γιορτή Αρίστων, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, με το ΡΙΚ να αναλαμβάνει την παραγωγή και μετάδοση της τελετής. Αναφορικά με τη Γιορτή των Αρίστων, ο πρόεδρος της ΕΑΚ τόνισε ότι θα γίνουν και άλλα βήματα, για να διασφαλιστεί ότι η επιλογή των κορυφαίων, γίνεται με τον απόλυτα σωστό τρόπο.
Αρκετά άλλα θέματα βρέθηκαν στην ατζέντα, όπως οι εορτασμοί για τα 50χρονα της ΕΑΚ το 2023, οι επικείμενες εκλογές της AIPS όπου η Κύπρος θα επαναδιεκδικήσει θέση στο Δ.Σ. της
AIPS Europe, οι σχέσεις μεταξύ των μελών της ΕΑΚ, οι κοινές δράσεις με τους Τουρκοκύπριους συναδέλφους και η ομάδα μπάσκετ της ΕΑΚ, η οποία συμμετείχε με επιτυχία στο χειμερινό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
Στον οικονομικό του απολογισμό, ο ταμίας κ. Μάριος Χατζηστυλλής παρουσίασε τα δεδομένα της ΕΑΚ, τα οποία κρίνονται ως άκρως θετικά, αφού οι τρεις πλεονασματικές χρονιές που προηγήθηκαν, δίνουν τη δυνατότητα στην ΕΑΚ να διοργανώνει διάφορες δράσεις προς όφελος των μελών της.
Ο γενικός γραμματέας κ. Μικαέλο Παπαδάκης, προχώρησε στην ανακήρυξη των νέων τακτικών μελών της οργάνωσης, οι οποίοι συμπλήρωσαν τον τελευταίο χρόνο τη δοκιμαστική τους περίοδο.
Τα νέα τακτικά μέλη της ΕΑΚ είναι: Βικτώρια Λεάνδρου, Δημήτρης Βρουλλίδης, Θωμάς Κεττένης, Δήμητρα Νικολάου, Αγάθη Κλωνάρη, Γιώργος Κύζας, Αντώνης Κέστας, Δημήτρης Γαβριήλ, Θράσος Δημητρίου, Θάνος Λακιώτης, Μιχάλης Τίκκος, Φρίξος Μασούρας, Κύπρος Εγγλέζος, Ανδρέας Σταύρου, Γρηγορία Φραντζή, Άντρεα Καφά, Λούης Νικολάου, Χάρης Μιλτιάδους, Κωνσταντίνος Νικολάου, Θεόδωρος Κόμπος, Θεόδωρος Τσολάκης, Μίλτος Σουτζής. Με τα πιο πάνω 22 άτομα, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη διεύρυνση της λίστας των τακτικών μελών της ΕΑΚ, των τελευταίων χρόνων.
Στο πλαίσιο της Γ.Σ., έγινε η απονομή της πλακέτας στον Ανδρέα Μαύρο, τέως β. ταμία της ΕΑΚ, για τη συνεισφορά του στο διοικητικό συμβούλιο της περιόδου 2018-2021. Η γενική συνέλευση έκλεισε με τη διαδικασία των ερωτωαπαντήσεων, με τα μέλη να θέτουν διάφορα θέματα προς συζήτηση και καταγραφή, όπως η κατάσταση στους χώρους εργασίας στα γήπεδα, η συνεργασία με τους εκπροσώπους Τύπου των ομάδων κ.α.
Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΑΚ, προέδρευσε ο Γιάννης Κούρας, και τον πλαισίωσαν οι Ανδρέας Λαζανίτης, Μάριος Αταλιώτης και Χάρης Μιλτιάδους.