Προφανώς και δεν είναι απλό να επιλέξει κανείς ποια είναι η καλύτερη επιθετικά τριάδα στην εποχή της Premier League δίχως να γνωρίζει αριθμούς και στατιστικά. Πόσο μάλλον από την στιγμή που σίγουρα θα μιλάμε για τριάδα που έχει βρεθεί στο Big 6 και επηρεάζει δεδομένα συναισθηματικά τους φίλους του εκάστοτε συλλόγου.

Άλλοι λοιπόν θα πουν την Άρσεναλ των Invincibles, άλλοι θα μπορούσαν να βρουν την αγαπημένη τους τριάδα από την Λίβερπουλ του Κλοπ, άλλοι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, άλλοι από την Τσέλσι, με Ντρογκμπά, Ρόμπεν και Νταφ και άλλοι από την φετινή Τότεναμ, με Σον, Κέιν και Κουλουσέφσκι.

Ωστόσο, οι αριθμοί λένε… άλλα και αναδεικνύουν στην κορυφή μία εναλλακτική τριπλέτα, που ναι μεν έχει ξεχωρίσει, αλλά δεν είναι προβλέψιμη, όταν μιλάμε για την καλύτερη που έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια από το «Νησί»!

Ο λόγος για τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ και Ρομπέρτο Φιρμίνο, οι οποίοι αποτελούν και τους βασικότερους λόγους που η Λίβερπουλ συγκέντρωσε 97 βαθμούς πριν από τέσσερα χρόνια, χάνοντας μόλις ένα ματς στην σεζόν από τη Μάντσεστερ Σίτι, και δύο περισσότερους την επόμενη χρονιά, έχοντας κάνει 22 νίκες στα 24 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Συνολικά μάλιστα, η εν λόγω τριάδα συνεργαζόταν σε ένα γκολ ανά 139 λεπτά, έχοντας ο ένας συμβάλλει σε γκολ του άλλου σε 57 διαφορετικές περιπτώσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Στην ίδια θέση βρίσκονται με την Λίβερπουλ προ πενταετίας, βρίσκεται και η τριάδα τω Γουέιν Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Κάρλος Τέβες, η οποία έχει συνδυαστεί ακριβώς στον ίδιο αριθμό τερμάτων και κατά μέσο όρο, πέντε λεπτά γρηγορότερα από ότι η προαναφερθείσα.

Όπως και να έχει, μιλάμε για δύο κορυφαίες επιθετικές τριάδες, οι οποίες πλέον για διαφορετικούς λόγους δεν υφίστανται. Από τη μία έχουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είδε Ρούνεϊ και Τέβες να αποσύρονται και τον Κριστιάνο να επιστρέφει, και από την άλλη έχουμε την Λίβερπουλ, από την οποία αποχωρεί ο Μανέ, ο Φιρμίνο δεν έχει ρόλο βασικού και ο Σαλάχ πλαισιώνεται από Ντίας και Νούνιες!

Ήμασταν τυχεροί που τους είδαμε όλους αυτούς να παίζουν μαζί. Και σε διαφορετικές εποχές. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Γιούργκεν Κλοπ, πρέπει να αισθάνονται πολύ περήφανοι!