Ο Χρίστος Χρίστου, βοηθός διαιτητή και υποψήφιος στις εκλογές του ΣΔΚ με τον συνδυασμό του Νίκου Εγγλέζου, τόνισε μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, πως ο χώρος της διαιτησίας έπιασε πάτο…
Αναλυτικά:
Αρχικά
: «Είμαστε σε ένα χώρο που πιάσαμε πάτο. Δεν μας υπολογίζει κανείς απ’ ότι φαίνεται. Για να κατέλθω στις εκλογές με τον Νίκο Εγγλέζο σημαίνει κάτι μπορεί να αλλάξει. Ο κ. Πάπουτσος τα τελευταία τρία χρόνια έχει αποτύχει. Ο κ. Πάπουτσος απ’ όσα είπε δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα. Από το πιο μικρό πράγμα μέχρι το πιο μεγάλο. Ένας πρόεδρος που δεν έχει καλές σχέσεις με την Ομοσπονδία. Ουσιαστικά η ΚΟΠ, είναι εργοδότης μας. Πώς μπορώ να μην έχω καλές σχέσεις με τον εργοδότη μου; Επιπλέον, δεν έχει καλές σχέσεις με άλλους διαιτητές και μέλη του Δ.Σ. ».
Ποιο είναι το πλάνο του Νίκου Εγγλέζου; «Ο Νίκος φαίνεται αρκετά πρόθυμος να αλλάξει αυτή την εικόνα. Θέλει να φέρει κοντά όλους τους διαιτητές. Θέλει να τερματιστούν οι οποιεσδήποτε αδικίες γίνονται κατά τον διαιτητών».
Αν υπάρχει μέλλον στη διαιτησία: «Υπάρχει μέλλον ναι. Ο Κύπριος διαιτητής πρέπει να δουλέψει αρκετά σκληρά και μπορεί να πετύχει. Το να φέρνεις ξένους διαιτητές είναι μια προσωρινή λύση. Δεν μπορείς συνέχεια να φέρνεις ξένους. Αυτό είναι στο χέρι του Κύπριου ρεφ να αποδείξει ότι δεν είναι καλύτεροι οι ξένοι διαιτητές από εμάς»