Ο πρώην διαιτητής και διεθνής παρατηρητής Λεόντιος Τράττος, ο οποίος είναι στο συνδυασμό του Γιώργου Πάπουτσου στις εκλογές του ΣΔΚ, μίλησε  στον ΣΠΟΡ ΦΜ, είπε μεταξύ άλλων πως η διαιτησία δεν είναι απού τάξει και ο γνωστός τους γνωστού!
Αναλυτικά:
«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του οποιουδήποτε να διεκδικεί την οποιαδήποτε θέση θέλει. Οι διαιτητές σήμερα πρέπει να δώσουν την ψήφο τους για το καλό . Εγώ διεκδικώ θέση στον νέο Δ.Σ. είμαι στον συνδυασμό του Γιώργου Πάπουτου. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία και δεν . Απλά έχω μια απλή υποψηφιότητα. Αυτό έδειξε η 30χρονη ιστορία του Λεόντιου Τράττου.
Υπηρέτησα τον σύνδεσμο από διάφορα πόστα. Το 2012-14 ήμουν πρόεδρος. Αυτό που με έκανε να επαναδιεκδικήσω θέση είναι πως ο σύνδεσμος έχει χάσει την αξιοπιστία του, έχει χάσει τα πάντα. Τα προσωπικά θέλω κάποιον έχουν καταστρέψει τον σύνδεσμο. Καλώ τους διαιτητές να έρθουν σήμερα να δώσουν την ψήφο τους όπου αυτοί θέλουν να τη δώσου. Ο Γιώργος Πάπουτσος όσα χρόνια υπηρέτησε τον σύνδεσμο, έδειξε πως είναι εκεί για το καλό της διαιτησίας. Δεν έχει δείξει ποτέ ότι θέλει κάτι περισσότερο. Δεν έγινε ούτε παρατηρητής, ούτε τίποτε. Δεν είμαστε εδώ για να σπιλώσουμε κάποιον υποψήφιο. Δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Η διαιτησία δεν είναι απού τάξεις και του γνωστού, ο γνωστός ω γνωστέ!»
Για τις δηλώσεις του Χρίστου Χρίστου ότι απέτυχε ο Γιώργος Πάπουτσος να πάρει σωστές αποφάσεις, είπε ο Τράττος : «Ναι σε ένα σύνδεσμο που οι 7 από τους 11 απέφευγαν να παρουσιαστούν σε συνεδρίες για να πάρουμε καθοριστικές αποφάσεις, θα γίνουν λάθη. Είναι το τελευταίο ερώτημα που θα απαντήσω σε δηλώσεις άλλων. Τα έβαλα με θεούς και δαίμονες για αυτό να μην λέμε ότι μας συμφέρει. Μένω μέχρι εδώ».