Αν τη μεταγραφή του νεαρού Ίσμαελ Κάσας μπορείς να την προσπεράσεις (πιο) εύκολα, αυτό δεν ισχύει ασφαλώς για τον Όιερ Σανχούρχο. Το βιογραφικό του άλλωστε δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.
Έχω την αίσθηση ότι αρκετοί δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της μεταγραφής που πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Ενδεχομένως και με δική της ευθύνη, αφού επιδίωξε να μην τοποθετήσει χρυσόσκονη πάνω απ’ αυτήν την κίνηση, να μην δώσει την αίγλη που της αναλογεί, μία τακτική που επιλέγει ούτως ή άλλως, ενώ πιθανόν να έχει στο μυαλό της και την περίπτωση του… Νάτσο Κάσες, που ήρθε στην Κύπρο ως αρχηγός της Σπόρτινγκ Χιχόν, αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως, ότι ο Σανχούρχο θα βγει… Κάσες.
Καλό θα είναι ωστόσο να ξέρουμε τι προσδοκίες πρέπει να έχουμε από τον Ισπανό αμυντικό μέσο. Αν περιμένει κανείς ότι θα πάρει την μπάλα και θα ντριμπλάρει τρεις αντιπάλους, μάλλον θα απογοητευτεί οικτρά.
Άλλη είναι η δουλειά του στο γήπεδο και θεωρητικά (το τονίζω), η ΑΕΚ αποκτάει έναν παίκτη που την ανεβάζει όχι επίπεδο αλλά επίπεδα, στα συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει.
Πρόκειται για μία top μεταγραφή κι αξίζουν τα εύσημα στον Τσάβι Ρόκα που κατάφερε να την υλοποιήσει, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει καταγράψει 356 συμμετοχές με την Οσασούνα και πέρυσι κατέγραψε 25 συμμετοχές στη La Liga κι άλλες τρεις στο Copa Del Ray. Το ξαναγράφω: στη La Liga.
Σε ένα από τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα στον πλανήτη. Θα ήμουν ψεύτης εάν πω ότι δεν περίμενα τις (έστω, κάποιες) αντιδράσεις για την ηλικία του. Λες και ο Σανχούρχο είναι ικανός να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο στα 36 του χρόνια, αλλά ανίκανος για το κυπριακό πρωτάθλημα. Ασφαλώς θα κριθεί στο γήπεδο, όπως άλλωστε όλοι –παλιοί και νέοι. Ποδοσφαιρικά ομιλούντες ωστόσο, δεν γίνεται να θεωρείς ότι είναι… γέρος για την Κύπρο, ενώ μόλις την τελευταία σεζόν ήταν γερός για ολόκληρη La Liga

Ανδρέας Βεντούρης