Ο Νίκος Κωστένογλου, στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Ελλάδα, δήλωσε, μεταξύ άλλων πως πρέπει αυτό το ματς «να το αφήσουμε στην άκρη αφού πρώτα διδαχθούμε από τα λάθη μας».
Αναλυτικά:
«Όταν στο πρώτο 20λεπτο δέχεσαι δύο εύκολα γκολ, κάνοντας δώρο στον αντίπαλο, θα έλεγα ότι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός ανατρέπεται. Προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το ματς και είχαμε μια κλασική ευκαιρία προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να μειώσουμε το σκορ και να μας δώσει τη δυνατότητα να μπούμε και εμείς πιο ενεργά στο ματς. Δυστυχώς στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου σ’ ένα κομβικό σημείο, δεχθήκαμε 3ο γκολ και εκεί τελειώνουν όλα. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτό τον αγώνα, αφού διδαχθούμε από τα λάθη μας, γιατί έχουμε ένα σημαντικό αγώνα την Κυριακή. Ο τρόπος που αμυνόμαστε, ο τρόπος με τον οποίο πιέζουμε, στο σημείο που το κάναμε, δεν θέλαμε να αλλάξει. Έχουμε μια αδυναμία και ένα μειονέκτημα που είναι να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε, γνωρίζοντας ότι είναι αδυναμία μας».
Για την κριτική που δέχεται: «Υπάρχει κριτική που κάποιες φορές δεν είναι αντικειμενική. Αυτό που έχει να κάνει ο προπονητής, είναι να σιωπήσει και να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, στα τέσσερα παιχνίδια που είχαμε δώσει είχαμε δεχθεί μόνο δύο γκολ απ’ το Κόσοβο. Στα παιχνίδια με την Εσθονία και τη Β. Ιρλανδία δεν είχαμε τέτοια εικόνα με τα ατομικά λάθη. Στο σημερινό ματς, είχαμε προετοιμαστεί, ξέραμε ότι ο Μπακασέτας μένει εκτός περιοχής για να σουτάρει. Η εξέλιξη της φάσης ήταν το πρώτο λάθος, που διώξαμε την μπάλα έτσι και βρέθηκε κεντρικά και πέτυχε το γκολ. Στο δεύτερο γκολ ήταν ένα παιδαριώδες λάθος. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε μεμονωμένες ευθύνες. Χάσαμε ως ομάδα, φέρουμε ευθύνες όλοι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι. Απ’ εκεί και πέρα, ευθύνες να επιρριφθούν σε πρόσωπα δεν υπάρχει περίπτωση. Εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας».