Ο Κάρλος Τέβες ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο στα 38 του χρόνια, βάζοντας τέλος σε μία σπουδαία καριέρα που πέρασε από 40 κύματα, αλλά πάντα κατάφερνε να ξαναβρεί τον δρόμο της. Από την παιδική του ηλικία μέχρι και τον επίλογο στην σχέση του με την «στρογγυλή Θεά», ο Αργεντινός ήταν ιδιαίτερος. Δύσκολα θα ξεχαστεί και δύσκολα θα… ξεχάσει, όσα τον έκαναν να πει «Lo dejo» από το αγαπημένο του άθλημα!
Την 1η Ιουλίου του 1996, ο Κάρλος Τέβες υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπόκα Τζούνιορς. Ξεκινά να αγωνίζεται με την δεύτερη ομάδα της Μπόκα και μπορεί να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να πει «τα κατάφερα». Αυτό ήταν το όνειρό του άλλωστε.
Να πείσει τους γύρω του πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο επαγγελματικά και να σταματήσει να αγωνίζεται ακούγοντας γύρω του πυροβολισμούς. Διότι αυτό βίωσε σε ολόκληρη την παιδική του ηλικία.
Για την ακρίβεια, ο Κάρλος Τέβες δεν βίωσε μία παιδική ηλικία που αντιστοιχεί σε μία νορμάλ και φυσιολογική κατάσταση. Δεν πήρε τα ερεθίσματα που θα… μπορούσε από τους δικούς του, μιας και ο πατέρας του απεβίωσε πριν καν γεννηθεί και η μητέρα του τον εγκατέλειψε, μιας και δεν μπορούσε να τον μεγαλώσει οικονομικά.
Ο μικρός «Κάρλος» υιοθετήθηκε από τον θείο και την θεία του και μεγάλωσε στην Σιουδαδέλα της επαρχίας του Μπουένος Άιρες. Μιλάμε για μία από τις πιο σκληρές γειτονιές, την Εχερσίτο Δε Λος Άντες, μια υποβαθμισμένη περιοχή με πολύ κακή φήμη, η οποία είναι γνωστή και ως «Φουέρτε Απάτσε». Η ευρύτερη περιοχή της Σιουδαδέλα, ήταν και εξακολουθεί να είναι, μια πόλη, όπου η βία, τα ναρκωτικά και το υψηλό επίπεδο εγκληματικότητας αποτελούσαν σημεία κατατεθέν του τρόπου ζωής. Πολλά παιδιά δεν φτάνουν καν στην ενηλικίωση! Εξαφανίζονται, σκοτώνονται, φεύγουν. Οι συμμορίες και τα ναρκωτικά κυριαρχούν στην εν λόγω περιοχή και ο Κάρλος Τέβες θεωρούσε πως μέσω του ποδοσφαίρου θα κατόρθωνε να ξεφύγει από αυτές τις συνθήκες.
Και μαζί με αυτόν να ξεφύγουν και οι δικοί του άνθρωποι, στους οποίους αισθανόταν πως «χρωστά» την ζωή του. Το 2005 έρχεται η Κορίνθιανς και ακολουθεί το ταξίδι στην Αγγλία. Το παιδί μεγάλωσε και άφησε την Αργεντινή και πλέον η Γουέστ Χαμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Γιουβέντους, τον υποδέχονται, τον κάνουν δικό τους και εκείνος τους αποδεικνύει άμεσα πως έκαναν καλά που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του.
Στους «πολίτες» πραγματοποίησε πολύ καλές χρονιές, καταγράφοντας 148 συμμετοχές, 73 γκολ και 35 ασίστ, ενώ στην αντίπερα όχθη του Μάντσεστερ, δεν έφτασε για… μία τις 100 εμφανίσεις με τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά είχε συμμετοχή σε 48 γκολ τους, έχοντας σκοράρει τα 34!
Διόλου άσχημοι αριθμοί, για έναν ποδοσφαιριστή που κατέκτησε τρεις φορές σε τέσσερα χρόνια την Premier League, ήταν βασικό μέλος της Μάντσεστερ Σίτι στον επικό τίτλο του 2012 και κέρδισε με κάποιον, ανεξήγητο τρόπο, το δικαίωμα να μην κατακρίνεται από κανέναν στην αγγλική πόλη. Ουδείς τον έψεξε όταν έβγαλε τα κόκκινα για να βάλει τα γαλάζια και σε όλους έλειψε, όταν η Γιουβέντους έδωσε 27 εκατομμύρια στην ομάδα του Μαντσίνι για να τον κάνει δικό της.
Άλλωστε το είχε πει και ο ίδιος. Δεν είχε πρόταση ανανέωσης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε καλή σχέση, αλλά… μέχρι εκεί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και απλώς προσελκύσθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι.
Από εκεί και πέρα, έμεινε στην Serie A μέχρι και το 2015 και εν συνεχεία πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στο ποδοσφαιρικό του σπίτι. Έλειπε έντεκα χρόνια, κι όμως, 65.000 άνθρωποι ήταν εκεί στην επιστροφή του, για να τον υποδεχθούν, να τον αποθεώσουν και να τον επιβραβεύσουν για το ήθος του. Δεν τους ξέχασε, δεν τον ξέχασαν και όλα έδειχναν πως εκεί θα κλείσει την καριέρα του.
Ήταν μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ανθρώπων στην Αργεντινή, μία αξέχαστη νύχτα, δεδομένου ότι δεν παίχτηκε καν ποδόσφαιρο. Ο Κάρλος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τα παιδιά του και την γυναίκα του. Φορούσε τη φανέλα με το «10», έσκυψε, φίλησε το χορτάρι και έγινε ένα με τον κόσμο. Σε προχωρημένη ηλικία ήθελε να γυρίσει τα παλιά. Σε προχωρημένη ηλικία αποφάσισε να διαδραματίσει πραγματικά ηγετικό ρόλο και να προστατεύσει την Μπόκα, μιας και με τον εαυτό και την οικογένειά του τα είχε καταφέρει περίφημα.
Όλα έμοιαζαν κυριολεκτικά σαν… παραμύθι. Μέχρι που η ζωή και ο «Θεός του ποδοσφαίρου», ήθελαν να τον ξαναδοκιμάσουν. Μια ομάδα από την Κίνα, η Σένχουα της Σανγκάης, χτύπησε την πόρτα της Μπόκα, προσφέροντας στον «Καρλίτος», 40 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Κανείς, ποτέ δεν είχε πάρει περισσότερα. Δεν θα μπορούσε παρά να αποδεχθεί την πρόταση, αλλά μέσα του γνώριζε πως όλο αυτό είναι ξανά ένα μεγάλο διάλλειμα.
Πήγε αλλά δεν άντεξε, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Ο Τέβες επέστρεψε μέσα σε έξι μήνες στην αγαπημένη του Μπόκα, θέλοντας να αποδείξει πως το σπίτι του είναι εκεί, πως οι δυσκολίες που βίωσε του έμαθαν πολλά και πως η προδοσία δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιό του.
Ήταν δεδομένο πως εκεί θα σταματούσε την καριέρα του. Και έτσι συνέβη. Ο Κάρλος Τέβες ανακοίνωσε στις 4 Ιουνίου του 2022 πως ο χρόνος είναι αμείλικτος και πως η καρδιά εκείνου του παιδιού που μεγάλωσε στις δύσκολες συνθήκες της Αργεντινής, δεν είναι ανθεκτική. Ο θετός πατέρας του έφυγε από την ζωή και ακόμη και στα 38 χρόνια ενός ανθρώπου, δεν είναι όλες οι καταστάσεις διαχειρίσιμες.
Το αντίο είναι γεγονός. Το «Lo dejo» που σημαίνει… παραιτούμαι ήχησε σε όλη την Ευρώπη και κυρίως δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους φίλους της Μπόκα. Τι να το κάνεις όμως; Ο Κάρλος Τέβες είναι νικητής της ζωής, αλλά το ποδόσφαιρο θα θυμάται πάντα πως κάτι… έχασε το καλοκαίρι του 22!