Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Κάρολ Στρούσκι, μίλησε σε μέσο της πατρίδας, τονίζοντας μέσα σε άλλα γιατί πήρε την απόφαση να έρθει στην Κύπρο και στην ομάδα της Λεμεσού. Ο Πολωνός, υπογράμμισε παράλληλα πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, και συμπαίκτης του στη Γιαγκελόνια, Ιβάν Ρούνιε, τον συμβούλεψε να έρθει στο νησί μας.
Συνεχίζοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως αυτή η νέα αρχή θα είναι η ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα, και είπε πως «δεν σκοπεύω να περάσω το υπόλοιπο της καριέρας μου εκεί». 
Αναλυτικά:
Γιατί επέλεξε τον Άρη: «Εμφανίστηκε ενδιαφέρον του Άρη και του Αλεξέι Σπιλέφσκι, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για ένα διάστημα μάζευα πληροφορίες για την ομάδα και το κυπριακό πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουν πολλοί, το ότι δηλαδή το πρωτάθλημα της Κύπρου είναι για συνταξιούχους, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση πλέον. Το πρωτάθλημα γίνεται καλύτερο και καλύτερο. Το ίδιο και ο Άρης. Είναι ένας ενδιαφέρον σύλλογος και προχωρά συνεχώς μπροστά, με σοφό ιδιοκτήτη. Του μίλησα. Έχει ένα συγκεκριμένο όραμα για την εξέλιξη του συλλόγου, το ζει και τα πάει πολύ καλά με τον προπονητή ο οποίος έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο. Όλα τα πιο πάνω με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση. Ο Άρης βήμα-βήμα προχωρά και χαίρομαι που μέρος αυτού του έργου».
Για το ότι ο Αλεξέι Σπιλέφκσι συνδέθηκε πολλές φορές με ομάδες της Πολωνίας: «Τον γνώρισα τον προπονητή μας. Μου εξήγησε την ιδέα του, και μου την πέρασε και εμένα. Πραγματικά με έπεισε».
Έπαιξε ρόλο το ότι ο Άρης θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ; «Ναι έπαιξε ρόλο. Καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το στόχο την τελευταία αγωνιστική. Τα παιδιά επικράτησαν με 3-0 της Ανόρθωσης. Είναι, επίσης μια ευκαιρία για να προβληθούμε».
Οι εντυπώσεις του από τον Άρη έως τώρα: «Η αλήθεια είναι πως το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο δεν εντυπωσιάζουν. Θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερο επίπεδο, όμως αυτό δεν έχει σημασία, αφού σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν. Τον Σεπτέμβριο θα μπούμε στο νέο γήπεδο και θα έχουμε νέα βάση, και αυτό θα είναι πολύ καλύτερο. Έχω δει τα έργα που γίνονται στο γήπεδο».
Για τη διαμονή του στην Κύπρο: «Προσαρμόστηκα εύκολα και γρήγορα. Είναι πολύ ευχάριστη η διαμονή μου στο νησί. Είναι μια δροσερή πόλη η Λεμεσός και η Κύπρος ένα υπέροχο μέρος για να ζήσεις».

Αν μίλησε με τον Σικόρκσι: «Για να είμαι ειλικρινείς, όχι. Με αυτόν που μίλησα και με συμβούλεψε να έρθω στην Κύπρο ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Ιβάν Ρούνιε, που ήμασταν συμπαίκτες στη Γιαγκελόνια».
Για το γεγονός πως πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο είναι πάνω από τα 30: «Ναι ισχύει, αλλά όλο και πιο συχνά βλέπουμε πιο μικρούς παίκτες και να δημιουργείται ένα μείγμα ηλικιών. Πάρτε παράδειγμα τον Στεπίνσκι. Έμπειροι και νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε μια πολύ καλή χημεία»
Αν ο Άρης θα παλέψει για να τερματίσει πάνω από την 4η θέση: «Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση, αλλά οι φιλοδοξίες ήταν μεγαλύτερες. Υπήρξε ένα διάστημα που παίκτες κλειδιά της ομάδας τραυματίστηκαν, μεταξύ τους και ο Μάριους (σ.σ. Στεπίνσκι), ο οποίος έδωσε ποιότητα στον Άρη. Όλοι ελπίζουν πως η νέα σεζόν θα είναι καλύτερη».
Πόσο καιρό σου πήρε να πειστείς ότι έκανες τη σωστή επιλογή; «Όχι αρκετό. Ήταν θέμα λίγων συζητήσεων και σκέψεων. Δεν έκατσα να γράψω τα «υπέρ» και τα «κατά». Το πιο σημαντικό είναι ότι κάνω ένα βήμα προς τα μπροστά. Βλέπω αυτή την ευκαιρία ως κάτι καλό για να πάω ακόμα πιο ψηλά στην καριέρα μου. Είναι ωραίο που ο Άρης μου πρόσφερε 4ετές συμβόλαιο. Μου δίνει σταθερότητα και άνεση στη δουλειά μου, ωστόσο δεν σκοπεύω να περάσω το υπόλοιπο της καριέρας μου στην Κύπρο. Θέλω να είναι η αρχή για να γίνω σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Δεν ανησυχώ. Είμαι αισιόδοξος στη ζωή μου, δεν φοβάμαι τις προκλήσεις, δεν φοβάμαι να αλλάξω περιβάλλον. Αντίθετα, μάλιστα. Ανυπομονώ για την έναρξη αυτής της νέας αρχής. Έχουν πολλές προσδοκίες από εμένα και θα κάνω τα πάντα για μην τους απογοητεύσω».
Αν υπήρξαν άλλες προτάσεις εκτός από τον Άρη: «Υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον, όμως ποτέ δεν είχα κάτι το επίσημο».

Θράσος Δημητρίου