Τελική ευθεία στον όμιλο της Εθνικής Ελπίδων…
Εθνική ομάδα

Τελική ευθεία στον όμιλο της Εθνικής Ελπίδων…

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-21 και μέχρι τις 11 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι αγώνες στον τέταρτο όμιλο όπου συμμετέχει και η Εθνική μας.
Σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας Ισλανδία – Λίχτενσταϊν, το Σάββατο παίζουν Λευκορωσία – Πορτογαλία και η συνέχεια την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου με τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Ελλάδας, στο Στάδιο Εθνικός Άχνας.
Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17:30 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cablenet.
Στις 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Λίχτενσταϊν – Πορτογαλία, στις 8 Ιουνίου θα έχουμε το Ισλανδία – Λευκορωσία και φινάλε στις 11 του μήνα με τους αγώνες Ισλανδία – Κύπρος και Πορτογαλία – Ελλάδα.
Όπως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό στον όμιλο μας, το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο για τις θέσεις πρόκρισης. Απευθείας στην τελική φάση περνά η πρώτη ομάδα και η δεύτερη θα έχει ελπίδες για επίσης απευθείας πρόκριση στην τελική φάση, ή στην χειρότερη περίπτωση θα λάβει μέρος στα play – offs που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (19 – 27).
Η τελική φάση θα διεξαχθεί μεταξύ Ιουνίου – Ιουλίου 2023 στη Ρουμανία και Γεωργία με τη συμμετοχή 16 ομάδων και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2022.
Οι διοργανώτριες χώρες περνούν χωρίς συμμετοχή σε προκριματικές φάσεις ενώ θα λάβουν επίσης μέρος οι 9 ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες σε κάθε όμιλο της προκριματικής φάσης καθώς και η καλύτερη δεύτερη ομάδα των ομίλων.
Οι υπόλοιπες θέσεις θα κριθούν μέσα από τους αγώνες play – offs που θα γίνουν με τη συμμετοχή των οκτώ ομάδων που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους. Η κλήρωση θα γίνει στις 21 Ιουνίου 2022.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Πορτογαλία 7 25-1     19
  2. Ελλάδα 8          15-5     17
  3. Λευκορωσία 8 14-7     12
  4. Ισλανδία 7          8-6       9
  5. Κύπρος 8          13-11   8
  6. Λιχτενστάιν 8 0-45     0

Related posts