Μετά από έξι και βάλε χρόνια, γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους σ’ ένα μεγάλο κεφάλαιο. ΑΠΟΕΛ και Τόμας Ντε Βινσέντι «χωρίζουν», μέσα από μια σχέση που πέρασε πολλά, τους έμαθε πολλά, και τους έκανε σοφότερους. Και τις δύο πλευρές.
Ο Ντέβι, τον Ιανουάριο του 2014 κατηφόρισε για την Κύπρο και τους γαλαζοκίτρινους από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, συνεισφέροντας στα μέγιστα για το «back to back». Τα νούμερα «μιλάνε» από μόνα τους, καθώς σε 16 ματς σκόραρε 12 φορές.
Την καλοκαιρινή περίοδο της σεζόν 2014-15, ο Αργεντινός αποκτήθηκε από το ΑΠΟΕΛ και για ακόμα μια φορά, έδειξε την ποιότητα του, βοηθώντας να πετύχει η ομάδα τον αρχικό της στόχο με την είσοδο της στους ομίλους. Σε 4 ματς, βρήκε δίκτυα 3 φορές ενώ έδωσε και 2 ασίστ. Την ίδια σεζόν, κατέγραψε 24 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ σκόραρε και στον τελικό κυπέλλου ενάντια στην Ερμή, με το ΑΠΟΕΛ να φτάνει στο νταμπλ.
Την ποδοσφαιρική χρονιά 2015-16, ο Τόμας, συμπλήρωσε 35 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη (Europa League), σκοράροντας 16 φορές!
Το καλοκαίρι της σεζόν 2016-17 αποχώρησε, από την ομάδα, όμως πρόλαβε μόλις σε 4 παρουσίες να βρει δίκτυα 2 φορές κόντρα σε ΤΝS και Ρόζενμποργκ.
Το 2018, ο Αργεντινός επέστρεψε στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε, όμως η δεύτερη του θητεία δεν ήταν όπως θα την ανέμεναν όλοιΑμφισβητήθηκε, απογοήτευσε, απογοητεύτηκε, δίχασε…
Παρόλα αυτά, ο Ντέβι, ήταν και θα παραμείνει ιστορία του ΑΠΟΕΛ, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη για τους γαλαζοκίτρινους.

Θράσος Δημητρίου