Ο Μαξ Φερστάπεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2028, αν δεν ανανεωθεί ξανά το συμβόλαιο του με τη Red Bull Racing.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ενδέχεται μετά από έξι χρόνια και σε περίπτωση που δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του, να πει αντίο στη φόρμουλα 1… Ο Φερστάπεν είχε υπογράψει με τη Red Bull Racing μέχρι το 2028, αλλά δηλώνει ευτυχισμένος με την ομάδα του, και όπως λέει δεν σκοπεύει να αλλάξει, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει και σε άλλους τύπους αγώνων.
Ο Ολλανδός οδηγός, σε δηλώσεις του στη Daily Mail ανέφερε:
«Δεν σκοπεύω να αλλάξω ομάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ και είναι χαρούμενοι με εμένα. Αλλά δεν ξέρω τι θα θέλω να κάνω μετά το 2028. Μπορεί να σταματήσω. Είμαι στη Formula 1 από την ηλικία των 17 ετών. Δεν ξέρω πότε θα είμαι στο απόγειο της καριέρας μου ή πότε θα αρχίσω να χάνω ταχύτητα. Θέλω να λάβω μέρος και σε άλλους τύπους αγώνων, όπως το πρωτάθλημα αντοχής. Μπορεί να μην θέλω να ταξιδεύω συνέχεια. Μπορεί να θέλω μια πιο ήσυχη ζωή και να συμμετέχω στους αγώνες που επιθυμώ. Όποτε έχω την ευκαιρία θέλω να μάχομαι για το πρωτάθλημα. Αν μάχομαι για τίτλους το 2028 τότε μπορεί να είναι ανόητο από μεριάς μου να σταματήσω. Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει».
Ο Φερστάπεν είχε ξεκινήσει στο τιμόνι της Scuderia Toro Rosso το 2015, και βρήκε γρήγορα το λιμάνι του στη Red Bull Racing, της οποίας είναι μέλος από το 2016 και σύμφωνα με τα λεγόμενα του, με αυτή θέλει να κλείσει και την καριέρα του.