Σε μία σημαντική κίνηση για την επόμενη σεζόν προχώρησε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού με τους πράσινους να συμφωνούν με τον 33χρονο ακραίο, Γίρι Κόβαρ. Ένα σημαντικό γρανάζι πρόσθεσε στη μηχανή του ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ ανδρών. Οι πράσινοι έψαχναν έναν ολοκληρωμένο ακραίο και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Γίρι Κόβαρ.
Ο 33χρονος ακραίος (ύψους 2,02μ.) έρχεται για να προσθέσει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι των πρασίνων έχοντας ένα αξιοζήλευτο παλμαρέ. Ξεκινησε την καριέρα του από την Σίσλεϊ Τρεβίζο, ακολούθησε η Λορέτο, η Βερόνα, πριν επιστρέψει ξανά στην Τρεβίζο. Από το 2011 αγωνίζεται στην Τσιβιτανόβα με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα. Μεταξύ άλλων έχει ένα Champions League, ένα CEV Cup, ένα παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, 6 πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Κύπελλα Ιταλίας και 2 Σούπερ Καπ.
Είναι ένας ολοκληρωμένος ακραίος με καλό σερβίς ο οποίος δεδομένα θα ενισχύσει σημαντικά τους πράσινους. Έχει γεννηθεί στην Τσεχία, ωστόσο είναι διεθνής με την Εθνική Ιταλίας έχοντας κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2013 και το χάλκινο στο World League του 2013 και του 2014.
Μετά και από αυτή την κίνηση ολοκληρώνεται ουσιαστικά η βασική σύνθεση του Παναθηναϊκού για την επόμενη περίοδο, ενώ απομένουν κάποια μικρά κομμάτια για να συμπληρωθεί το ρόστερ.
Ο Κόβαρ θα είναι μαζί με τον Φράγκο το δίδυμο των ακραίων με τον Βασίλη Κωστόπουλο να προσθέτει βάθος στον πάγκο. Από εκεί και πέρα το δίδυμο των κεντρικών εκτός απροόπτου θα απαρτίζουν ο Πετρέας με τον Ρανγκέλ, στην πάσα θα είναι ο Γιάκομπσεν, διαγώνιος ο Ερνάντεζ και λίμπερο ο Ζήσης.