Ανακοίνωση από το ΑΠΟΕΛ.
Αναλυτικά:
To ΑΠΟΕΛ γίνεται η πρώτη κυπριακή ομάδα που δημιουργεί NFT’s (non-fungible token) και απευθύνεται σε υποψήφιους συλλέκτες, με το drop off της πρώτης συλλογής.

Σε συνεργασία με την «TheFutbolApp» μπορεί οποιοσδήποτε υποψήφιος αγοραστής, να επισκεφτεί την ψηφιακή πλατφόρμα ΕΔΩ και να δημιουργήσει τη δική του συλλογή από τα APOEL FC OFFICIAL NFT΄s (Drop 1).

Η συλλογή αποτελείται από γραφικές αποτυπώσεις, της εξέλιξης του σήματος του ΑΠΟΕΛ κατά την διάρκεια των 96 ετών ιστορίας, της ομάδας μας. Έχει προσδιοριστεί ότι υπάρχουν τέσσερις επίσημες αποτυπώσεις της γαλαζοκίτρινης Ασπίδας, με το πέρασμα των δεκαετιών. Η συλλογή θα ονομαστεί «Η Ασπίδα της Δόξας/Shield of Glory», αποτυπώνοντας την ένδοξη ιστορία, του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού συλλόγου της Κύπρου.

Στην πρώτη συλλογή για όλο το ενδιαφερόμενο κοινό, περιλαμβάνονται:
Τα 4 NFT’s με τα επίσημα εμβλήματα του ΑΠΟΕΛ όπως διαμορφώθηκαν σχεδιαστικά,  μέσα από τα 96 χρόνια ζωής της ομάδας.

Συμμετοχή στην κλήρωση, για την απόκτηση του NFT Τροπαίου πρωταθλήματος, του 1936.

Συνολικά θα δημιουργηθούν, 1926+1 NFT’s που αφορούν στην εξέλιξη του εμβλήματος του ΑΠΟΕΛ και το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ. Τα NFT’s θα διανεμηθούν και θα αξιολογούνται ως εξής:

Η πρώτη ασπίδα / The first shield
Ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη / APOEL FC in Europe
Χειροποίητα και περήφανα / With hand and pride
Η ασπίδα της δόξας / The shield of Glory
Το πρώτο τρόπαιο πρωταθλήματος στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ (1 NFT TROPHY 1936)

Τα 1926 NFT’s που αφορούν στα εμβλήματα, θα τιμούνται προς €90. Ο αγοραστής, δε θα μπορεί να επιλέξει ποιο NFT θα αγοράσει αφού θα του φανερώνεται, μετά την αγορά.

Όποιος αποκτήσει ένα NFT, θα αποκτά ταυτόχρονα και ένα εισιτήριο, για είσοδο στη κλήρωση για το NFT του πρώτου τροπαίου πρωταθλήματος.

Όποιος αποκτήσει ένα NFT από κάθε έμβλημα (ανεξαρτήτως αξιολόγησης), θα αποκτά ταυτόχρονα και 40 εισιτήρια (4Χ10) για είσοδο στην κλήρωση, για το NFT του πρώτου τροπαίου πρωταθλήματος (1936).

Πρόγραμμα διαδικασίας διάθεσης της Συλλογής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/06, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ NFT (Shield of Glory APOEL FC NFT Collection #1), με 15% έκπτωση μέσω του TFA (thefutbolapp.com/apoelfc).
ΤΕΤΑΡΤΗ 01/06 ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ, Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 08/06, Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ NFT ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1936.

Τι είναι το NFT:
Το non-fungible token (NFT) είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας που αποθηκεύεται μέσα στο blockchain. Πρόκειται για μοναδικές στο είδος τους, μονάδες δεδομένων (data units) που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία ενός περιουσιακού στοιχείου, αποθηκευμένες σε ασφαλή κρυπτογραφημένη καθολική αλυσίδα καταχωρίσεων, δηλαδή σε ένα blockchain. Η τεχνολογία blockchain συνίσταται, στη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου (decentralized) λογιστικού καθολικού, κοινού για όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι αποθηκεύοντας ένα αντίγραφό του, συνεισφέρουν σε μια αλγοριθμική επιβεβαίωση που λειτουργεί ως πυλώνας ασφάλειας και διαφάνειας της εκάστοτε συναλλαγής, χωρίς την παρεμβολή οποιασδήποτε κεντρικής οντότητας (π.χ. μιας τράπεζας) και χωρίς περιθώριο παραβίασης (hacking).