Ο Απόστολος Μακρίδης αφήνει τον Εθνικό Άχνας για να επιστρέψει στους πάγκους και αναλαμβάνει την Ομόνοια 29ης Μαίου.
Ο Κύπριος προπονητής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την φετινή πορεία της ομάδας της Άχνας και για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.
Για την φετινή πορεία του Εθνικού:
«Ήταν ένα περίεργο ταξίδι αυτό με τον Εθνικό, ένα κάκιστο ξεκίνημα φέτος, δέκα αγώνες χωρίς νίκη, μετά ισορροπήσαμε κάπως και τελειώσαμε όπως αρχίσαμε πάλι άσχημα. Πολλές φορές οι συγκυρίες, η τύχη και κάποια άλλα σε φέρνουν σε δύσκολη θέση και μετά τρέχεις και δεν προλαβαίνεις. Το θετικό της υπόθεσης ήταν το Κύπελλο και αυτό μας κράτησε ζωντανούς μέχρι το τέλος. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, πρώτη φορά το έζησα και ακόμα προσπαθούμε όσοι το ζήσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία»
Για τον τελικό Κυπέλλου: «Στην αρχή ήμασταν ανέμελοι, θέλαμε να το απολαύσουμε. Με την κόκκινη εξισορροπήθηκαν τα δεδομένα που ήταν σε βάρος μας και μιλώ για την έδρα. Δεν παίζε μπάλα ο κόσμος αλλά ήταν εκρηκτική η ατμόσφαιρα. Κρατήσαμε μπάλα αλλά δεν κάναμε γκολ κάποιες ευκαιρίες που βρήκαμε. Μπορούσαμε να ρισκάρουμε περισσότερο. Από την στιγμή που πηγαίνεις στα πέναλτι έχοντας απέναντι σου έναν τέτοιο τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολο. Κάνοντας αποτίμηση λέω ότι ίσως να έπρεπε να ρισκάρουμε πιο νωρίς. Αν έπιανε το Κύπελλο ο Εθνικός θα εξασφαλιζόταν οικονομικά για τα επόμενα πέντε χρόνια».
Ο Εθνικός θα επιστρέψει στην α’ κατηγορία έτσι; «Ο Εθνικός είναι το ακλόνητο φαβορί για επιστροφή στην α’ κατηγορία»
Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν από την ομάδα: «Το θετικό είναι ότι αναδείχθηκαν κάποιοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές αλλά και ξένοι. Μέσα από μια μικρομεσαία ομάδα αναδείχθηκαν και θα απασχολήσουν τις υπόλοιπες ομάδες ακόμα και τις μεγάλες»
Τώρα επιστρέφετε στην προπονητική και αναλαμβάνετε την Ομόνοια 29ης Μαίου: «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα μετά την πρόκριση στον τελικό για α συναντηθώ με τον Ανδρέα Σάββα. Στα 10 λεπτά σηκώθηκα και του είπα «Και Champions League να πάει ο Εθνικός θα έρτω μαζί σας». Ο τρόπος που με προσέγγισαν ν με κέρδισε. Δεν είναι παράγοντες οι άνθρωποι. Μου μιλούσαν και με έβλεπαν μέσα στα μάτια. Τους είπα, να περάσει ο τελικός και μετά η συμφωνία έγινε με μια χειραψία. Με κέρδισαν οι άνθρωποι και στόχος μου είναι να προσφέρω και τεχνογνωσία και να βελτιωθούμε και αγωνιστικά και οργανωτικά. Δεν ήξερα τους ανθρώπους αυτούς αλλά πλέον είναι ψυχή και σώματι μαζί τους».
Θα συνεχιστεί και φέτος η τακτική της ομάδας να παίξει μόνο με Κύπριους; «Ναι θα ισχύσει. Έχουν κάποια πιστεύω, με βρίσκουν σύμφωνο εμένα και δεν θα το αλλάξουμε. Με έκαναν και εμένα να καταλάβω ότι είναι ο σωστός τρόπος. Είναι μια ομάδα που θέλει να δώσει ευκαιρίες. Μπορεί να είναι τροχοπέδη για διάκριση αλλά θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε αυτό. Η ομάδα θέλουμε να μεγαλώσει».
Οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί έτσι; «Αυτός είναι ο στόχος των ανθρώπων που έφτιαξαν την ομάδα. Βλέπουμε ψηλά».