Ο Λιονέλ Μέσι κατά τη συνέντευξη του στο TyC Sports εξιστόρησε και την ιστορία για τη φανέλα της Νιούελς που είχε βάλει για να τιμήσει τη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα που είχε φύγει από τη ζωή όταν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα.
Ο Λιονέλ Μέσι είχε στεναχωρεθεί αφάνταστα όταν έφυγε από τη ζωή ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ήταν ένας από τους παίκτες σε όλο τον κόσμο που τίμησε ξεχωριστά τη μνήμη του σπουδαίου Αργεντινού ποδοσφαιριστή.
Συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου 2020 σε ένα ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Οσασούνα όταν σκόραρε έβγαλε τη φανέλα του, φορώντας από κάτω εκείνη της Νιούελς Ολντ Μπόις, απ’ όταν αγωνιζόταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, τη σεζόν 1993/94.
Φανέλα που είχε φορέσει και ο Μαραντόνα όταν αγωνιζόταν στην Αργεντινή. Ο Λιονέλ Μέσι κατά τη συνέντευξη του στο TyC Sports εξιστόρησε και την ιστορία για το πως βρήκε αυτή τη φανέλα της Νιούελς.
«Ήμουν με την Αντονέλα το προηγούμενο βράδυ και της είπα πως πρέπει να κάνω κάτι για τον Ντιέγκο. Ανέβηκα στον πάνω όροφο του σπιτιού μας και υπάρχει μία μικρή πόρτα, που ήταν πάντα κλειστή, εκεί αποθηκεύαμε κάποια πράγματα. Πήγα να ψάξω ένα μπλουζάκι της εθνικής ομάδας ή κάτι τέτοιο.
Η πόρτα ήταν ανοιχτή, υπήρχε μία καρέκλα και πάνω της ήταν η φανέλα με το Νο10 της Νιούελς. Την είδα. Αυτή η πόρτα ήταν πάντα κλειστή, δεν ήξερα τι έκανα εκεί, δεν θυμόμουν καν ότι την είχα. Το είδα και είπα αυτό είναι».