Ένας εναντίον ενός! Crash test στις ενδεκάδες του Παρισιού!

Άλισον ή Τιμπό Κουρτουά; Φαμπίνιο ή Κασεμίρο; Τζόρνταν Χέντερσον ή Τόνι Κρόος; Σαντιό Μανέ ή Καρίμ Μπενζεμά; Η Λίβερπουλ ή η Ρεάλ Μαδρίτης «κατεβαίνει» στον τελικό του Παρισιού με την καλύτερη ενδεκάδα;
Ναι, στο γήπεδο θα κριθούν όλα. Ό,τι κι αν έχουν κάνει ως την σέντρα του τελικού οι παίκτες των δύο ομάδων ξεχνιέται.
Στον τελικό όλα αρχίζουν από την αρχή. Μα οι εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν, μας υπόσχονται σπουδαίο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο του «Σταντ ντε Φρανς».

Άλισον ή Τιμπό Κουρτουά;
Ο Βραζιλιάνος έχει κάνει φανταστική πρόοδο τα τελευταία χρόνια αποτελώντας την εξαιρετική λύση που αναζητούσαν επί πολύ καιρό οι «κόκκινοι» κάτω από την εστία τους. Κορυφαίος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας βέβαια έντονο ανταγωνισμό από τον Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι, είναι αυτός που οι συμπαίκτες του μπορούν απόλυτα να εμπιστευτούν ξέροντας ότι δεν θα τους… κρεμάσει.
Από την άλλη, ο Βέλγος μετακόμισε στη Μαδρίτη, αφήνοντας την Τσέλσι, το 2018, έκανε ένα μάλλον μέτριο ξεκίνημα με τους Μαδριλένους, άκουσε πολλές επικρίσεις και έντονη… μουρμούρα για το αν μπορεί να σταθεί και τελικά κατάφερε να αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητο νούμερο ένα της «βασίλισσας».

Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ή Ντάνι Καρβαχάλ;
Μετά από μια μάλλον μέτρια σεζόν πέρυσι, ο άσος της Λίβερπουλ επέστρεψε φέτος πιο δυναμικά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του για να βοηθήσει καταλυτικά την ομάδα του φτάνοντας ο ίδιος για τρίτη φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Με 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή περίοδο, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής προσφέρει στους «κόκκινους» μια πολύτιμη βοήθεια στον τομέα της δημιουργίας προκαλώντας… πονοκέφαλο στους αντίπαλους αμυντικούς.
Πριν από μερικά χρόνια, ο Καρβαχάλ είχε φτάσει στο… τοπ της απόδοσής του, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα, επηρεασμένος και από τραυματισμούς, είχε μια κάμψη, ειδικά στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Επέστρεψε, ωστόσο, δυναμικά για να βοηθήσει σημαντικά τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ή Έντερ Μιλιτάο;
Είναι… ιεροσυλία η σύγκριση αυτή; Από τη μια, ένας… κολοσσός της άμυνας, από την άλλη ένας παίκτης με σταθερή, ανοδική πορεία. Μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε πέρυσι και τον κράτησε εκτός σχεδόν για όλη τη σεζόν, ο Ολλανδός επέστρεψε φέτος θυμίζοντας για ποιο λόγο είναι ίσως ο καλύτερος στη θέση του. Η ηγετική και η οργανωτική ικανότητά του θα είναι ίσως καθοριστικές για το αποτέλεσμα του τελικού.
Μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος και του Ραφαέλ Βαράν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μιλιτάο πήρε πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη βασική ενδεκάδα. Είναι ένας παίκτης που εμπιστεύεται πολύ ο Κάρλο Αντσελότι. Δεν ήταν καλός στα ημιτελικά με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την δουλειά όταν χρειάζεται.

Ζοέλ Μάτιπ ή Νταβίντ Αλάμπα;
Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε… rotation χρησιμοποιώντας είτε τον Μάτιπ είτε τον Ιμπραχίμα Κονατέ, αλλά μάλλον ο πρώτος έχει το προβάδισμα για να είναι στην αρχική ενδεκάδα του τελικού. Εξάλλου, είναι αυτός που πήρε περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά στην Πρέμιερ Λιγκ, ένας παίκτης τον οποίο πιστεύει πολύ ο Γιούργκεν Κλοπ, από όταν τον απέκτησε τη σεζόν 2016-17.
Ο Αλάμπα, από την άλλη, ήταν αυτός που έπρεπε να καλύψει το κενό του Ράμος. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπάγερν και πήρε μαζί του στη Μαδρίτη την πολύτιμη εμπειρία του για να βοηθήσει την «βασίλισσα» να πάρει το πρωτάθλημα. Και είναι αυτή η εμπειρία του που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική όταν θα αντιμετωπίσει στον τελικό τους εξαιρετικούς επιθετικούς της Λίβερπουλ.

Άντι Ρόμπερτσον ή Φερλάν Μεντί;
Είναι ο παίκτης της Λίβερπουλ ένα «κλικ» καλύτερος από τον… ομόλογό του της Ρεάλ; Από το 2017 και μετά, σεζόν με τη σεζόν ο Ρόμπερτσον γίνεται όλο και καλύτερος, αποτελώντας έναν παίκτη που δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί από κάθε αντίπαλο.
Ο Μεντί, από την άλλη, είναι ένας… τίμιος παίκτης, που ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς μετά τη μετακίνησή του στη Ρεάλ. Τη φετινή περίοδο η απόδοσή του είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τον τελευταίο μήνα δείχνει να έχει βρει την φόρμα του.

Τιάγκο Αλκάνταρα ή Λούκα Μόντριτς;
Θα είναι βασικός ο Ισπανός; Δίνει μάχη με τον χρόνο για να είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι. Ο Κλοπ θέλει να τον έχει έστω στον πάγκο, ακόμα κι αν τελικά ξεκινήσει ο Ναμπί Κεϊτά, για να τον χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί ανάλογα με την εξέλιξη του τελικού. Χρειάστηκε χρόνο ο Τιάγκο για να προσαρμοστεί στο «Άνφιλντ», αλλά δείχνει από τότε τον καλύτερο εαυτό του.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο είναι ένας ποδοσφαιριστής που ακόμα και στα 36 του όχι μόνο παραμένει βασικός και αναντικατάστατος, αλλά μπορεί με ένα… μαγικό να φτιάξει μια φάση που θα αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Όπως έκανε δηλαδή με την εκπληκτική ενέργειά του κόντρα στην Τσέλσι. Ένα τέτοιο ίσως είναι αρκετό και στον τελικό.

Φαμπίνιο ή Κασεμίρο;
Βραζιλιάνος εναντίον Βραζιλιάνου. Ο άσος της Λίβερπουλ έχει γίνει πολύ καλύτερος από το 2018 που άφησε τη Μονακό και εξελίσσεται σε έναν αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό εργάτη για την ομάδα του. Φέτος έχει κάνει γεμάτη σεζόν βοηθώντας κάποιες φορές τους «κόκκινους» και με γκολ.
Ο Βραζιλιάνος μέσος της Ρεάλ, σχεδόν μια δεκαετία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έχει εξελιχθεί σε βασικό κομμάτι της ενδεκάδας της ομάδας. Όταν λείπει κάτι της λείπει! Η αντοχή του, η σκληράδα του, το γεγονός ότι στην καλή μέρα του είναι απροσπέλαστος τον καθιστούν πολυτιμη μονάδα ενός συνόλου που στοχεύει στην κορυφαία διάκριση.

Τζόρνταν Χέντερσον ή Τόνι Κρόος;
Ο Χέντερσον κατάφερε με τη Λιβερπουλ των τελευταίων ετών να ξεπεράσει ακόμα και τον θρυλικό αρχηγό της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ, σηκώνοντας και το Τσάμπιονς Λιγκ και την Πρέμιερ Λιγκ. Και μπορεί να μην είναι τόσο τεχνίτης, να μην έχει τόση ποιότητα όσο οι μέσοι της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Κλοπ ξέρει πως δεν θα τον προδώσει.
Ως τρίτος… σωματοφυλακας στη μεσαία γραμμή των Μαδριλένων, ο Γερμανός είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Εξαιρετικά σταθερός, μοναδικά ποιοτικός, πάντα αξιόπιστος, ο Κρόος μαζί με τον Μόντριτς μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι και να το φέρουν… στα μέτρα της Ρεάλ.

Μοχάμεντ Σαλάχ ή Ροντρίγκο;
Εντάξει, εντάξει… Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, προφανώς. Ο Αιγύπτιος επιθετικός συνεχίζει να ζει μεγάλες στιγμές στο «Άνφιλντ», πρώτος σκόρερ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά… άτυχος στους τελικούς. Έχασε φέτος στο Κόπα Άφρικα, έχει κακή ανάμνηση από τον τελικό του 2018 κόντρα στη Ρεάλ όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίς, αλλά ελπίζει πως ήρθε η ώρα να αλλάξει η τύχη του!
Ο Ροντρίγκο είναι αυτός που πήγε τους Μαδριλένους στον φετινό τελικό! Κι ας μην ήταν φέτος η πρώτη επιλογή του Αντσελότι, που τον χρησιμοποίησε όταν η ομάδα είχε ανάγκη ένα γκολ και ο Βραζιλιάνος ερχόταν από τον πάγκο για να το πετύχει. Αξίζει σίγουρα να ξεκινησει βασικός στο Παρίσι έχοντας δείξει, όταν χρειάστηκε, πως μπορεί να βοηθήσει.

Σαντιό Μανέ ή Καρίμ Μπενζεμά;
Δεν είναι πια στη… σκιά του Σαλάχ ο Σενεγαλέζος, εξάλλου επικράτησε του Αιγύπτιου στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Τα γκολ που πέτυχε και τη φετινή σεζόν ήταν καθοριστικά για τους δύο τίτλους που έχει πάρει ήδη η Λίβερπουλ, αλλά και για την εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα. Πολλά ακούγονται για το μέλλον του τον τελευταίο καιρό, ο ίδιος είπε ότι κλείνει τα αυτιά του και θα αποφασίσει μετά το Παρίσι.
Για τον Μπενζεμά τα λόγια είναι πια περιττά. Άλλη μια καταπληκτική σεζόν έκανε φέτος ο Γάλλος επιθετικός «φορτώνοντας» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, ο ηγέτης της Ρεάλ στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθληματος και μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός που μπορεί να πάρει πάνω του την ομάδα, αυτός που δεν τρέμει στα δύσκολα.

Λουίς Ντίαζ ή Βινίσιους;
Μπορεί ο Κολομβιανός να πήγε στη Λίβερπουλ μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά κατάφερε ήδη να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας. Ο Κλοπ συνήθως έχει το δίλημμα ανάμεσα σε αυτόν και στον… λίγο πιο παλιό Ντιογκο Ζότα, αλλά είναι πιθανό να καταλήξει στον Ντίαζ και να κρατήσει τον Πορτογαλο ως εφεδρεία ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Μετά από τέσσερα χρόνια, οι οπαδοί της Ρεάλ φαίνεται πως είδαν πια φετος την καλύτερη… έκδοση του Βραζιλιάνου επιθετικού, ο οποίος έδειχνε στα ξεκινήματά του στη Μαδρίτη να μην ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν σχετικά με την εξέλιξή του. Πολλές φορές έδειχνε να έχει πρόβλημα ο Βινίσιους στην τελική προσπάθεια που θα οδηγούσε σε γκολ, αλλά φέτος είναι πολύτιμος συμπαραστάτης του Μπενζεμά στην γραμμή κρούσης.

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

O Κάρι έβαλε τα κλάματα μετά την αποβολή του Γκριν… (BINTEO)

Πνευματικά εξαντλημένος με τη στάση του Ντρέιμοντ Γκριν δείχνει...

Θανατική ανάκριση για Θανάση: Αυτούσιο το δριμύ κατηγορώ της Νομικής Υπηρεσίας

Με τα πυρά να στρέφονται στην παθολογοανατόμο, δρ Δήμητρα...

Στοιχημάτιζε ασταμάτητα: Νέες παραβάσεις από Τονάλι!

Η στοιχηματική του δραστηριότητα δεν σταμάτησε στην Ιταλία, αλλά...

Καθαρή αύξηση €65,4 εκ. κατέγραψαν οι συνολικές καταθέσεις τον Φεβρουάριο!

Σημαντική καθαρή αύξηση κατά €65,4 εκατομμύρια, κατέγραψαν οι συνολικές...

Ελεγκτική: «Έχουμε τα θέματά μας με τη Νομική Υπηρεσία αλλά…»

Τις δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στο ΡΙΚ,...

Συμφωνία με Κατσαντώνη για τα επόμενα τρία χρόνια! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Ο…κύβος ερρίφθη. Η Καρμιώτισσα έδωσε τα χέρια με τον...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ…

Μπορεί να επέστρεψε…φορτωμένος με κούραση λόγω Εθνικής Γεωργίας, αλλά...

EΠΙΣΗΜΟ: Έκτακτη ΓΣ στην Ανόρθωση με γηπεδικό, μεταβίβαση μετοχών κι όχι μόνο!

Το ΔΣ του σωματείου της Ανόρθωσης με ανακοίνωσή του...

«Έπαιρναν τα μισά χρήματα από τον Τιμούρ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, στην κουβέντα για τον Τιμούρ Κετσπάγια...

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024!

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση...

Καταβάλλει το μεγαλύτερο ποσό στο κράτος ύψους η ΚΕΔΙΠΕΣ!

Στην μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά προς το κράτος,...

Ο 92χρονος που συγκινεί μιλώντας για την Ομόνοια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Eνημέρωση από την Ομόνοια για τη σειρά «12ος παίκτης»...

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ…

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Τόνγκια, δεν αφήνουν καμία...

«Δεν έχουμε εθνική συνείδηση στην Κύπρο…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό τόνισε ο Κώστας Μαλέκος στο 110ο επεισόδιο της...

«Πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ και κύπελλο η Ομόνοια»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ποδοσφαιριστής της ΕΝΠ, Ανδρέας Χριστοφή σε μίνι συνέντευξή...

«Θα έπρεπε να είχατε έτοιμο το Πανθεσσαλικό»!

Την κατάσταση του Πανθεσσαλικού καυτηρίασε ο Θόδωρος Καρυπίδης ξεκαθαρίζοντας...

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός-Προμηθέας λόγω φόβων επεισοδίων!

Η Ελληνική Αστυνομία άναψε «κόκκινο» στη διεξαγωγή του αγώνα...

Τότε αποφασίζει ο Τσάμπι Αλόνσο για τη Λίβερπουλ!

Γνωρίζει ότι έχει μπροστά του φορτωμένο πρόγραμμα με τις...

ΜΕΣΑ-ΕΞΩ

Ενώ πλησιάζει η επιστροφή Κοκόριν, μένει έξω ο τιμωρημένος...

Στις 8 Απριλίου η παρουσίαση των εορτασμών…

Ενημέρωση από την ΑΕΚ για την παρουσίαση των εορτασμών: Η...

Φασούλας: «Έπεσαν οι μάσκες, ο Λιόλιος είναι χωρίς αρχές, αξίες και πρόγραμμα»

Ο συνδυασμός «πρώτα το μπάσκετ» εξαπέλυσε μύδρους κατά του...

Το αδιέξοδο οδηγεί σε άτυπη γενική συνέλευση!

Τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί τη...

Τσικίνιο για Ολυμπιακό: «Στόχος η κατάκτηση του Conference League…»

Για όλους και για όλα μίλησε στην Πορτογαλία και...

Αυτούς στηρίζουν οι Οικολόγοι για Δημάρχους-Αντιδημάρχους στην επαρχία Λευκωσίας

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά τη συνεδρία...

EuroLeague: Τα σενάρια και οι ισοβαθμίες για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό!

Η φράση «βγήκαν τα κομπιουτεράκια» ίσως είναι μικρή για...

Ο γνώριμος Γιουγκ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Δανός στη Λεωφόρο

Ο άπειρος Δανός, Μίκελ Ρέντερ ορίστηκε στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ,...

Η διάσειση, η αιμορραγία και η ανάγκη να…μάθει να μιλά απ’ την αρχή στα 36!

Η απίθανη και ίσως άγνωστη ιστορία του Όλιβερ Γκλάσνερ,...

ΚΑΤΑ 90%…

Αυτή είναι η πρόβλεψη (σήμερα) για τον Αλέξη. Κατά...

EURO U17: Διαθέσιμα εισιτήρια από τις 10 Απριλίου

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που...

Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Με ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε

Η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο...

Αμφίβολος και ο Ακάντζι!

Έχοντας αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού από την εθνική ομάδα...

ΖΑΝΟΣ ΣΑΒΒΑ: «Θέλω Serie A και κλήση στην Εθνική Ανδρών»!

Ο Ζάνος Σάββα ο οποίος αγωνίζεται στην Τορίνο και...

Παναθηναϊκός: Άπαντες παρόντες ενόψει ΠΑΟΚ!

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης» συνεχίστηκε σήμερα (28/03)...

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οι «22» που είναι στο όριο!

Επιστροφή σε συλλογικό επίπεδο, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος!...

Προπονήθηκε ο Λεντέι ενόψει Ολυμπιακού και είναι διαθέσιμος!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τον Ζακ Λεντέι να επιστρέφει στις προπονήσεις...

ΓΙΑ ΤΟ 8-6…

Ξέρουν στην ΚΟΠ, ότι είναι 3ετές το πλάνο για...

ΔΗΣΥ: Η επαναφορά φορολογίας στα καύσιμα θα οδηγήσει και σε ανατιμήσεις αγαθών

Σε δήλωση προέβη ο Εκπρόσωπος Τύπου και Βουλευτής του...

Φουλάρει για Κρίστιαν Έρικσεν!

Η Γαλατασαράι φαίνεται ότι προσέγγισε ξανά τον Κρίστιαν Ερικσεν...

Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός στο Πανθεσσαλικό, μόνο με… θαύμα θα διεξαχθεί με κόσμο!

Απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο χωρίς...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ντβάλι με το ΑΠΟΕΛ…

Είναι δεδομένο, ότι η αξία του Λάσα Ντβάλι θα...

ΧΡΗΜΑ-ΑΠΟΕΛ

Ο Μπέλετς, ο Ντβάλι και ο Κβιλιτάια πάνε στην...

ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ: «Διαφωνώ με τον Τιμούρ, ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς…»

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Οι αυξήσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο της βενζίνης κοντά...

Το δάνειο, οι επαφές και η… φημολογία

Οι προσπάθειες για δανειοδότηση έχουν πέσει στο κενό και...

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ο Κεραυνός! (ΦΩΤΟΣ)

Στη 12η κατάκτηση κυπέλλου της ιστορίας του, έφθασε ο Κεραυνός,...

ΚΑΤΙ…ΨΗΝΕΤΑΙ!

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ανόρθωση, συμφωνούν και λένε...

Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΕΛ: Τα χρέη, το έργο της διοίκησης, οι εκλογές και η… αποκάλυψη! (ΦΩΤΟΣ)

Πραγματοποιήθξκε στην αίθουσα «Saint George 1930» η Γενική Συνέλευση...

Απέμειναν 750 και… τέλος!

Περίπου 750 διαθέσιμα εισιτήρια έχουν απομείνει για να προκύψει...

INSTAGRAM