Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, θα κάνει διακοπές σε ελληνικά νησιά
Πρωταγωνιστές

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, θα κάνει διακοπές σε ελληνικά νησιά

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ο ιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα με ένα learjet στον VIP τομέα του αεροδρομίου, προερχόμενος από τη Μαδρίτη.
Ο Αμερικανός μεγιστάνας  βρισκόταν προηγουμένως στη Μαδρίτη, όπου και συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Μπιλ Γκέιτς θα διαμείνει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», στο κέντρο της Αθήνας, ενώ, όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί και μερικά από τα ελληνικά νησιά.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς επισκέπτεται την Ελλάδα, ενώ «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας ενός δισ. ευρώ.
Θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής, ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.
Στο μεταξύ, λίγες μόνον ώρες πριν φτάσει ο Μπιλ Γκέιτς στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νταβός με  πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith, καθώς και τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αξιωματούχους της Microsoft, σημειώθηκε η σημαντική πρόοδος στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία.
«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Nadella.

 

Related posts