Μπορεί η σεζόν να τελείωσε στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες να βρίσκονται στις… παραλίες, αυτό δεν ισχύει, ωστόσο, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του, που εργάζονται πυρετωδώς για την επόμενη χρονιά.

Άλλωστε, να σημειωθεί πως το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κέρδισαν έναν γύρο στο Europa Conference League με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, σημαίνει πως η προετοιμασία θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τα μέσα Ιουνίου, περίπου στις 20 του μήνα. Είναι κάτι, φυσικά, σε ό,τι έχει να κάνει με την ξεκούραση των ποδοσφαιριστών (όσων δεν έχουν διεθνείς υποχρεώσεις), αλλά, σε κάθε περίπτωση, η… δουλειά ξεκινάει νωρίς και ο Γιοβάνοβιτς το ξέρει αυτό, έχοντας ξεκινήσει το «χτίσιμο» της ομάδας για τη σεζόν 2022-23, ουσιαστικά αρκετές εβδομάδες πριν το φινάλε της σεζόν!

Σε πρώτο πλάνο, φυσικά, βρίσκονται οι ανανεώσεις, οι αποχωρήσεις και οι μεταγραφές. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά τού Χουάνκαρ, του οποίου λήγει το συμβόλαιο. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και περιμένουμε νεότερα… Στο θέμα του Γκατσίνοβιτς τώρα, υπάρχουν επαφές με τον ατζέντη του παίκτη, αφού είναι επιθυμία του Παναθηναϊκού να τον κρατήσει είτε με δανεισμό από τη Χόφενχαϊμ είτε με αγορά.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως και πέρυσι, έχει το απόλυτο κουμάντο! Για παίκτες, δηλαδή, που είναι να μείνουν, αλλά και για όσους είναι να έρθουν, όλα περνούν από το… κόσκινό του και την έγκρισή του.