Ανοιχτοί λογαριασμοί στο μπαράζ για την άνοδο στη Ligue 1 και τον υποβιβασμό στη Ligue 2. Η Οσέρ βρήκε γκολ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα και έμεινε όρθια (1-1) απέναντι στη Σεντ Ετιέν, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς του «Ζοφρουά Γκισάρ» σε τρεις ημέρες και τους φιλοξενούμενους να έχουν μικρό προβάδισμα λόγω του εκτός έδρας γκολ.
Εξαιρετική εκκίνηση στο παιχνίδι από τη Σεντ Ετιέν, η οποία μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να κυριαρχήσει και να δείξει ποιος είναι το… αφεντικό. Απείλησε στο 11’ με τον Μπουανγκά και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιουσούφ έδωσε προβάδισμα στους «στεφανουά».

Αυτό το γκολ έδωσε γρήγορο ρυθμό στο ματς, με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά στην ισοφάρισε στο 26’ με τον Οτρέ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, αλλά λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Πρώτα, η Σεντ Ετιέν με τον Μπουανγκά στο 40’ και τέσσερα λεπτά μετά ο Αΐν για την Οσέρ.

Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική εικόνα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν πιο πίσω και να κλείνουν χώρους, προσπαθώντας να χτυπήσουν στην κόντρα, ενώ είχαν και μια μεγάλη φάση στο 72ο λεπτό για να «κλειδώσουν» τη νίκη με τον Καμαρά. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η Σεντ Ετιέν το έκανε η Οσέρ ένα τέταρτο αργότερα, με τον Τουρέ να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Η ρεβάνς διεξάγεται στο «Ζοφρουά Γκισάρ» στις 29/5 (20:00), με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να είναι σε ισχύ. Κάπως έτσι, η Σεντ Ετιέν που τερμάτισε τρίτη από το τέλος στην Ligue 1 να έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Οσέρ που ήταν η νικήτρια των Playoffs ανόδου στη Ligue 2.