Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν, ξεπερνώντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.
Η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να χτυπήσει το τραπέζι για να διατηρήσει το μεγάλο της αστέρι ώστε να μην υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε την τελική απόφαση για το μέλλον του, η οποία ήταν να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Παριζιάνους. Και πως να μην το κάνει άλλωστε από τη στιγμή που η διοίκηση του γαλλικού κλαμπ του έταξε γη και ύδωρ;
Ο 23χρονος επιθετικός υπέγραψε ένα αστρονομικό συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν που θα του αποφέρει μισθό 50 εκατομμυρίων ετησίως, στα οποία προστέθηκε κι ένα μπόνους υπογραφής 180 εκατομμυρίων ευρώ για την παραμονή του, αλλά και ο έλεγχος του 100% των δικαιωμάτων εικόνας του. Ποσό που ξεπερνά τους υψηλότερους μισθούς-μαμούθ της Παρί και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα ο Κιλιάν Εμπαπέ να είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο Λιονέλ Μέσι είχε τον συγκεκριμένο τίτλο, αλλά η αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα τον ανάγκασε να μειώσει τις αξιώσεις του. Την τελευταία σεζόν του στο «Καμπ Νόου», ο Αργεντινός αστέρας είχε φτάσει να αμείβεται μέχρι και με 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, με την αποχώρησή του από τους «μπλαουγκράνα» και την άφιξή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μέσι χρειάστηκε να δεχτεί μια σημαντική μείωση στα 30 εκατομμύρια ευρώ, που από εδώ και πέρα ​​θα ανέβει στα 40 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Το αξιοσημείωτο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι ο Αργεντινός επιθετικός έχει συγκεντρώσει μια περιουσία που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε όλη την καριέρα του.
Από την άλλη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει εξασφαλίσει συμβόλαια τόσο σημαντικά όσο ο Μέσι. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γιουβέντους, έλαβε τα περισσότερα με 40 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο χάρη στην ευνοϊκή ιταλική φορολογία. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στη Γιουνάιτεντ για δύο σεζόν και ο μισθός του μειώθηκε στα 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, αποτελώντας ωστόσο τον πιο καλοπληρωμένο παίκτη στους «κόκκινους διαβόλους».
Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Ο 34χρονος στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης, βλέπει κάθε χρόνο στην τράπεζά του να λαμβάνει 13,2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και του αξίζει. Αυτό το προνόμιο ανήκει τόσο στον Εντέν Αζάρ όσο και στον Γκάρεθ Μπέιλ. Αυτό βέβαια οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν ζήτησε ποτέ αύξηση μισθού από τότε που έφτασε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το 2009.