Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε ν’ απωλέσει τους λιγότερους βαθμούς που έχουν καταγραφεί σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο, σε παιχνίδια όπου είχε το προβάδισμα, «ματσάροντας» του χαμένους πόντους της Τσέλσι από την πρώτη σεζόν του Μουρίνιο στο Λονδίνο. Το 2005 ο Πορτογάλος οδήγησε τους «μπλε» στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από μισό αιώνα.
Στα δύο τελευταία παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου, η Σίτι έπρεπε να επιστρέψει από το εις βάρος της 2-0. Το έκανε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με το 2-2 κόντρα στην Γουέστ Χαμ και φυσικά το έκανε και στο φινάλε με την Άστον Βίλα για το τελικό 3-2 σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο των πέντε λεπτών για να στεφθεί Πρωταθλήτρια.
Οι «πολίτες» έδειξαν πως όταν η μπάλα… έκαιγε και ζύγιζε πολλά κιλά στην τελική ευθεία, έχοντας να διαχειριστεί το άγχος από το… στενό μαρκάρισμα της Λίβερπουλ για τον τίτλο, είχε τον τρόπο και το μέταλλο να πάρει τ’ αποτελέσματα που έπρεπε για το 4ο πρωτάθλημα τις τελευταίες 5 σεζόν.


Κάτι που όμως έκανε επίσης μεγάλη διαφορά και έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ήταν και οι χαμένοι βαθμοί σε αναμετρήσεις όπου το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Μόλις δυο χαμένοι πόντοι! Σε 30 αναμετρήσεις όπου οι «πολίτες» απέκτησαν το προβάδισμα, χάθηκαν μονάχα δυο βαθμοί για τους πρωταθλητές, κάτι που δείχνει πως όταν βρίσκονταν μπροστά, τότε ήταν… τελειωμένο παιχνίδι για τους αντιπάλους τους.
Την ίδια επίδοση χαμένων βαθμών, με ίδιο αριθμό αγώνων όπου η ομάδα είχε σκοράρει πρώτη, είχε και η Τσέλσι στην πρώτη σεζόν της πρώτης θητείας του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, με τους «μπλε» να παίρνουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από μισό αιώνα, τη σεζόν 2004-2005.