Το χειρότερο ημερολογιακό έτος από οικονομικής άποψης με ζημιά 9,271.614 ευρώ για την περίοδο 1-1-2021 μέχρι 31-12-2021 αποτελεί γεγονός για την εταιρεία ΑΠΟΕΛ που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Έδωσε και δίνει μάλιστα, αφορμή για να αρχίσουν τα σχόλια και η κριτική με αρνητική πάντα διάθεση, αφού ο ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ φίλαθλος και οπαδός, βλέπει την κατάσταση να γίνεται όλο και πιο προβληματική και επικίνδυνη, αφού πλέον οι ζημιές οδεύουν να πλησιάσουν και να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ!
Εν όψει της αυριανής ετήσιας γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην αίθουσα του Παβίλιον, αναμένεται να γίνει ανάλυση από τον πρόεδρο της εταιρείας  και όλοι οι μέτοχοι αλλά και φίλαθλοι, περιμένουν να μάθουν το γιατί καταγράφηκε μία τόσο μεγάλη ζημιά.
Οι δικές μας πληροφορίες, εξηγούν αυτή την αρνητική εξέλιξη ως ακολούθως. Τα έσοδα που είχε η εταιρεία για όλο το 2021 ήταν όχι απλά ασήμαντα παρά μόνο δυσανάλογα με τα έξοδα.
Συγκεκριμένα:
1. Ούτε ένα ευρώ από την Ευρώπη αφού η τελευταία φορά που έπαιξε η ομάδα στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ ήταν την 1η Οκτωβρίου του 2020 στα πλέι οφ όταν αποκλείστηκε από τη Σλόβαν Λίμπερετς.
2. Μέχρι τον Μάϊο του 2021 δεν υπήρχαν έσοδα από τα εισιτήρια αφού τα γήπεδα άνοιξαν τον Αύγουστο του 2021 και απλά διατέθηκαν περίπου 5 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2021-22.
3. Η εταιρεία κλήθηκε να διαχειριστεί πολύ ψηλά συμβόλαια της σεζόν 2020-21 πολλά από τα οποία λύθηκαν το καλοκαίρι του 2021 έναντι μεγάλης αποζημίωσης.
Αυτές είναι μερικές εξηγήσεις για την τεράστια ζημιά. Από την στιγμή που χωρίς ούτε ένα ευρώ από την Ευρώπη, το ΑΠΟΕΛ καλείται κατά μέσο όρο να λειτουργεί με ετήσιο μπάτζετ (όλα μέσα) από 12-14 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδα περιορίζονται στα 5-6 εκατομμύρια από τηλεοπτικά, εισιτήρια διαρκείας και κάποιες άλλες χορηγίες, είναι φυσιολογικό να καταγράφεται τέτοια επικίνδυνη ζημιά.
Δημιουργείται όμως ένα ξεκάθαρο ερώτημα. Πως προχωρά και με ποια προοπτική η εταιρεία;
Όσοι γνωρίζουν τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να απαντήσουν ως εξής. Αν δεν βρεθεί τρόπος να μπουν στην εταιρεία από 6-8 εκατομμύρια ευρώ για το 2022, τότε και αυτή η χρονιά θα φέρει την ίδια ζημιά!
Οπόταν, η μοναδική λύση, είναι να πάει η ομάδα στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ για να καλύψει μεγάλο μέρος του ελλείματος, ή να βρεθεί κάποιος να επενδύσει βάζοντας τα εκατομμύρια που λείπουν από τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Μιχάλης Παπαγεωργίου