Οι 93 βαθμοί ήταν αρκετοί για φέτος ώστε η Σίτι να πάρει ακόμα έναν τίτλο, ωστόσο, το 86+ χάρισε το πρωτάθλημα στους «πολίτες» του Πεπ τις τέσσερις από τις πέντε πιο πρόσφατες σεζόν, εξαιρώντας την πρώτη, διδακτική χρονιά του Γκουαρδιόλα.
Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, Πρωταθλήτρια γι’ ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά, με τον Καταλανό προπονητή να παίρνει ξανά το μετάλλιο του κατακτητή της κορυφής και τη Λίβερπουλ παρά την τεράστια προσπάθεια, να τερματίζει στη δεύτερη θέση.
Η σεζόν 2016-2017 είδε τη Σίτι να φτάνει μέχρι τους 78 βαθμούς, καταλαμβάνοντας την 3η θέση της βαθμολογίας κι αφού ο Πεπ έμαθε όλα όσα έπρεπε, πάτησε το γκάζι για την κυριαρχία του.
Οι 100 βαθμοί της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 επιβεβαίωσαν ότι η Σίτι είχε πλέον ξεκινήσει να… κατατροπώνει ό,τι βρει μπροστά της. Επόμενη σεζόν στους 98 βαθμούς ξανά τίτλος, ανεβάζοντας τρομερά τον πήχη μαζί με την καταπληκτική Λίβερπουλ κι έπειτα ήρθε το… μικρό διάλειμμα του 2020. Εν μέσω πανδημίας οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ επέστρεψαν στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και πανηγύρισαν έξαλλα, ακόμα κι αν το «Άνφιλντ» ήταν άδειο από οπαδούς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Και τώρα, backtoback τίτλοι, πέρυσι με 86 βαθμούς και φέτος με 93 σε νέο, τεράστιο κυνήγι από την ομάδα του Κλοπ.
Συνολικά, πάντως, από την πρώτη μέρα του Πεπ στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, η δική του ομάδα έχει συγκεντρώσει 458 βαθμούς έναντι των 432 της Λίβερπουλ, των 349 της Τσέλσι – πολύ χαμηλότερα – και των 345 της… ταλαιπωρημένης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.