Από τρεις παίκτες του Απόλλωνα, της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ αποτελείται η καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, όπως την παρουσίασε, μαζί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το CIES, το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA.
Για να καταλήξει το CIES στις καλύτερες ενδεκάδες χρησιμοποίησε στατιστική προσέγγιση που συνδυάζει τα αποτελέσματα της ομάδας με τον χρόνο συμμετοχής των παικτών και τις τεχνικές επιδόσεις τους.
Εκτός από τις προαναφερθέντες ομάδες στην ιδανική ενδεκάδα συμμετέχουν ένας παίκτης της Ανόρθωσης και ένας της Πάφος FC.
Κάτω από τα δοκάρθα βρίσκεται ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς (Απόλλωνας), δεξιός οπισθοφύλακας ο Ροντρίγκο Ροσάλες (ΑΕΚ), στο αριστερό αμυντικό άκρο ο Φακούντο Σαμπάλα (ΑΠΟΕΛ), ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Νέναντ Τόμοβιτς (ΑΕΚ) και Βαλεντίν Ρομπέρζ (Απόλλωνας). Εκλεκτοί των ειδικών της έρευνας όσον αφορά τη μεσαία γραμμή είναι οι Γκουστάβο Λέδες (ΑΕΚ), Ίσρα Κολ (Απόλλωνας) και Λούκας Σόουζα (ΑΠΟΕΛ), ενώ στην κορυφή της επίθεσης η τριάδα Λέο Νατέλ (ΑΠΟΕΛ), Ζάιρο Ντα Σίλβα (Πάφος) και Αμρ Ουάρντα (Ανόρθωση).