Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο πιο επιτυχημένος ξένος προπονητής σε συλλογή τίτλων στο αγγλικό ποδόσφαιρο, κατακτώντας το τέταρτο τρόπαιο του στην Premier League με την Μάντσεστερ Σίτι.
Με την κατάκτηση της φετινής Premier League, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε τον Αρσέν Βενγκέρ και τον Ζοζέ Μουρίνιο που έχουν αμφότεροι από τρεις τίτλου.
Όλοι οι προπονητές που βρίσκονται πάνω από τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου στη λίστα με τα περισσότερα τρόπαια πρωταθλήματος Αγγλίας γεννήθηκαν στο νησί.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει πανηγυρίσει τους περισσότερους τίτλους πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει 13 στην Premier League, όλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Γκουαρντιόλα ισοβαθμεί με έναν άλλο Σκωτσέζο, τον Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα με τη Λίβερπουλ και ένα με τη Μπλάκμπερν.
Ο Ισπανός βρίσκεται ένα τρόπαιο πίσω από τον Ματ Μπάσμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δύο πίσω από τον προπονητή της Λίβερπουλ που έχει κερδίσει έξι πρωταθλήματα, Μπομπ Πέισλι.