Εποχή Ζόρζε Σίλας στην ΑΕΛ με τον Πορτογάλο να αποτελεί τον 46ο προπονητή της ΑΕΛ στην 92χρόνη ιστορία της ομάδας. Ο Σίλας γίνεται έτσι ο τέταρτος Πορτογάλος προπονητής που θα έχει η ΑΕΛ. Προηγήθηκαν οι Μαριάνο Μπαρέτο, Ζόζε Κόστα, Μπρούνο Μπαλταζάρ και τώρα ο Χόρχε Σίλας.  Με αφορμή την πρόσληψη του Πορτογάλου κάνουμε μια αναδρομή στα δρώμενα των προηγούμενων Πορτογάλων προπονητών της ομάδας.
Μαριάνο Μπαρέτο
Ο Μπαρέτο ήρθε στην ΑΕΛ τον Δεκέμβριο του 2007 και έφυγε τον Φεβρουάριο του 2008. Έμεινε μόλις για 8 παιχνίδια έχοντας απολογισμό 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.  Ξεκίνησε με ισοπαλία κόντρα στην ΕΝΠ, και ακολούθησαν οι ισοπαλίες με ΑΠΟΕΛ και Απόλλων. Ακολούθησε η μοναδική νίκη με τον Ολυμπιακό εκτός έδρα, για να έρθουν τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την ομάδα.  Τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΛ ήταν η ήττα από τον Άρη 2-1.
Ζόρζε Κόστα
Ο Ζοζέ Κόστα ήταν ο προπονητής που αντικατέστησε τον Πάμπο Χριστοδούλου. Ο Πορτογάλος προσλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2012 αλλά η αποτυχία του στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Απόλλων του έδειξαν την έξοδο στο τέλος της χρονιάς. Ήταν προπονητής της ΑΕΛ για 37 συνολικά παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πορτογάλος είχε 20 νίκες, 8 ισοπαλίες και 9 ήττες.  Η ομάδα πάντως με τον Κόστα στο τιμόνι είχε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και αρκετά επιθετικό. Έκανε κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα όπως να γυρίσει το 2-0 εις βάρος της σε 3-2 κόντρα στον Απόλλωνα, ή την σπουδαία ανατροπή στο κύπελλο με το ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν με 2-0 στην έδρα τους , έχαναν στον επαναληπτικό του ΓΣΠ με 1-0 αλλά κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία πρόκριση κερδίζοντας με 3-1 τελικά.
Μπρούνο Μπαλταζάρ
Και η δεύτερη θητεία του Πάμπου Χριστοδούλου στην ΑΕΛ, έμελλε να τελειώσει και να αντικατασταθεί από Πορτογάλο.  Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ ήρθε στην ομάδα τον Μάρτιο του 2017 και άντεξε στον πάγκο της ομάδας ένα χρόνο μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2018, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Ντούσαν Κέρκεζ. Στα δέκα παιχνίδια που ήταν στην ομάδα την πρώτη χρονιά μέτρησε 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η ομάδα κατάφερε να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο με την λήξη της χρονιάς.  Την δεύτερη αγωνιστική περίοδο ο Μπαλταζάρ είχε 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες προτού αποχωρήσει από την ομάδα. . Κύκνειο άσμα η ήττα από τον Απόλλωνα με 5-1. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ μέτρησε συνολικά 22 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες στα παιχνίδια που ήταν στην ομάδα.

Αριστείδου Μιχαήλ