«Το Ντονμπάς έχει καταστραφεί ολοσχερώς, είναι κόλαση»
Ειδήσεις χωρίς... Balla

«Το Ντονμπάς έχει καταστραφεί ολοσχερώς, είναι κόλαση»

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

«Το Ντονμπάς έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Είναι κόλαση εκεί κάτω – και δεν υπερβάλλω». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο τελευταίο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους ομοεθνείς του, την κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου συγκεντρώνονται οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού, ύστερα από τις αποτυχίες του στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Κίεβο και το Χάρκοβο.
Με χρήση πολεμικών αεροπλάνων και μονάδων πυροβολικού, οι Ρώσοι κλιμάκωσαν χθες τους βομβαρδισμούς και στις δύο επαρχίες του Ντονμπάς, προκαλώντας απώλειες στον άμαχο πληθυσμό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Αμεσος στόχος των εισβολέων φαίνεται ότι είναι η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ. Σε ομιλία του για την πορεία των επιχειρήσεων, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προεξόφλησε ότι ολόκληρη η επαρχία Λουγκάνσκ θα τεθεί σύντομα υπό τον έλεγχο των ανδρών του.
Αντίθετα, στο γειτονικό Ντονέτσκ τα εδαφικά κέρδη των Ρώσων παραμένουν περιορισμένα, αν και η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού εκτιμά πως μετά τον έλεγχο της Μαριούπολης, ρωσικές δυνάμεις που ήταν δεσμευμένες εκεί θα κατευθυνθούν σε άλλα μέτωπα του Ντονέτσκ. Χθες, ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ, Ντένις Προκοπένκο, δήλωσε ότι όλοι οι άμαχοι και τραυματίες μεταφέρθηκαν από το Αζοφστάλ, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι μαχητές παραμένουν εγκλωβισμένοι.
Στο μεταξύ, την παραίτησή του από τη διοίκηση της ρωσικής ενεργειακής Rosneft ανακοίνωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, μία ημέρα ύστερα από ψήφισμα της Βουλής που ζητούσε να στερηθεί το γραφείο και το προσωπικό του, που πληρώνονται με έξοδα των φορολογουμένων.

Related posts